Нещата, които можете да научите от многодетните родители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

big_family

Хората са различни. Семействата също! Оцеляването в многочленно семейство обаче е съвсем различна задача от оцеляването в стандартното 3 или 4-членно семейство. То е водено от някои по-особени закони и принципи на поведение, много от които могат да послужат за пример на всички, независимо от какво семейство произхождат.

Съвсем обичайно родителите с едно дете посвещават голяма част от ежедневието си на това, то да бъде идеално обслужено, дрешките му да са изгладени, водата преварена, храната да е био и еко, играчките възможно най-безопасни. Когато в семейството има само едно дете, родителите обикновено виждат заплаха за него във всичко, бактериите и вирусите са смъртоносни и могат да се пренесат от всеки, а опитите да бъдат предпазени дори от въображаеми причинители на всякакви зарази се превръщат в основна задача.

С едно изречение: Светът е голям и пълен с всякакви опасности!

Но…

Не винаги и не всичко е такова, каквото ни се струва, че е.

Попитайте многодетните родители и ще се убедите в това.

Родителите не могат да предпазят своите деца от всички грешки, от грубостта, от лицемерието, от неискреността на заобикалящия ги свят. Дали един родител е добър или лош не зависи от това, както няма връзка и с това какво образование и професия има. Всеки човек има на какво да научи децата си, но от многодетните родители всички има какво да научат, и най-вече някои полезни трикове за това как да направят живота си по-лесен, по-спокоен и по-весел, защото в големите семейства той е точно такъв.

Ето ги:

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

7,011 преглеждания

Comments are closed.