Музикално програмиране за деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

12.10.2018_Orenda_Poster-2

Ако музиката е част от ежедневието на децата ви, ако сред любимите им занимания са тези с компютър и ви е любопитно какво се случва, когато тези две занимания се срещнат, със сигурност музикалното програмиране ще събуди дълбоко притаени таланти.

За повечето деца, както и за много възрастни програмирането е не само интересно, то може да бъде забавно, атрактивно, достъпно и да има различни лица. Точно такова е музикалното програмиране, което ще разкрие някой от тайните си в специален уъркшопът за деца “Интелигентната музика 2”, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“, част от Европейска седмица на програмирането. За втора поредна година децата ще получат творчески идеи за работа с музикален програмен софтуер и ще разширят познанията си в тази област.

Кога:

20 октомври 2018 г., от 15:00 – 19:30 ч.

Къде: 

Музикална къща „Мюзик Плей“, гр. София, ул. „Шандор Петьофи“ 55

Заниманието е подходящо за участници на възраст от 8 до 16 години.

Днес е много по-лесно и достъпно да създаваме музика, а цял оркестър от инструменти се побира в един компютър. С помощта на електронни устройства и компютърни програми звуковият инженер и фасилитаторите ще запознаят децата с основните елементи на музикалното програмиране и заедно ще създадат музика за реклама, собствена песен, а защо не и следващият музикален хит. Децата ще творят заедно избирайки сами подходящите музикални средства и елементи за тяхното произведение чрез софтуерната програма Garage Band. Мелодия, ритъм, темпо, динамика, тембър вече няма да са непознати термини за тях, а средство за изразяване на чувствата и емоциите им.

За пълноценно и приятно провеждане на уъркшопа участниците ще бъдат организирани в малки групи по график (между 15:00 и 19:30 ч.).

Заниманията са с вход свободен и предварително записване на:
e-mail world.orenda@gmail.com, тел. 0877 802 907, 0876 268 847
или на Facebook: Alternative world Orenda.

***
Обединяващ интересите на децата към компютърните технологии и музикалното изкуство “Интелигентната музика 2” е проект на Сдружение “Алтернативен свят Оренда” и продължение на успешно реализираните обучения по музикално програмиране през 2017 г. по време на инициативата “Запознайте се и програмирайте”.

Настоящият уъркшоп се осъществява благодарение на подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup, в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте“.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

520 преглеждания

Comments are closed.