Морската градина на Варна това лято е Джурасик парк

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

varna-dinozavri

За варненци и за гостите на морската столица това лято, освен обичайните забавления, от началото на юли е и една от най-известните и атрактивни изложби в света – „Живите динозаври“.  Изложбата е разположена в морската градина на Варна и ще е отворена за посещения почти през цялото лято, от юли до 3-ти септември.  Тя предлага едно наистина незабравимо пътешествие в праисторическото време и представя 24 вида подвижни макети на динозаври и техни скелети в напълно реални размери, сред които е и най-популярният в историята – Т-Рекс. Всеки един представител на този вид, населявал Земята преди милиони години, е показан по реалистичен начин с характерните цвят, движения и звук за съответния вид.

Огромните движещи се фигури на динозаврите са изработени с особено внимание дори към най-дребните детайли, което прави фигурите толкова реалистични и истински, че не е трудно деца и родители да се пренесат далеч назад в историята или да се почувстват като в популярния филм „Джурасик парк“.

Наред с интерактивните фигури на праисторическите представители на животинския свят, посетителите ще научат и много любопитни факти за произхода и живота на тези гиганти.

От създаването си до тази месец уникалната изложба е посетена от над 10 милиона души в цял свят.

Събитието е част от програмата „Варна – Европейска младежка столица” 2017 и се реализира с подкрепата на Община Варна.

Изложбата “Живите динозаври” е отворена всеки ден от 10:00 до 22:00 часа., а билети можете за закупите от мрежата на Eventim, партньорските каси и на място в морската градина на цена от 10 лв. за дете и 12 лв. за възрастен.

снимка: visit.varna.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Забавно Събития

Етикети:

2,584 преглеждания

Comments are closed.