Мобилно приложение, което спасява живот

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

iHELPМобилно приложение, което може да спаси живот. Да, точно така! Можете да го имате в телефона си, а той може да спаси вашия или нечий друг живот. С негова помощ всеки може да бъде герой!

iHELP е мобилно приложение, което може да ни помогне в първите минути на спешен случай, в който адекватната реакция е от решаващо значение. Неговата основна цел е създаването на национална мрежа за взаимопомощ, в която хора с необходимата квалификация да се обединят около идеята да помагат на други хора, които имат нужда да получат помощ в спешна ситуация.

Проектът е рожба на габровеца Христо Христов, а идеята е на словенски предприемач, върху която нашенецът работи от 2013 г. и развива след едно стартъп изложение във Великобритания.

iHELP е система за долекарска помощ, с която могат да се спасят хиляди човешки животи. Нейната цел е да се създаде мрежа за взаимопомощ както у нас, така и в цял свят. Системата предоставя възможност всеки сам да потърси помощ при спешен случай или да поиска такава, ако друг човек се нуждае от спешна намеса.

SOS съобщението, което всеки може да изпрати за себе си или да друг, е в състояние да посочи локацията на потребителя, като активира мрежата за сигурност, включвайки приятели, членове на семейството и спасители в района на спешния случай. Наред с това се изпраща сигнал до спешните служби, за България това е телефон 112.

Мобилното приложение iHELP е изключително полезно и с това, че има възможността да предостави съвети за основните действия, които  всеки да предприеме докато очаква първа помощ още в първите минути на инцидент, а в много случаи това е от решаващо значение. iHELP предоставя информация и насоки за това какво да правите при различни наранявания и успоредно с това търси местоположението на най-близкия дефибрилатор, така че ако е необходимо да се стигне до него по възможно най-бързия начин.

Чрез iHELP само за секунди може да бъде подаден сигнал, който регистрираните потребители да получат, така че да реагират своевременно и адекватно ако са наблизо. Защото бързата реакция и адекватното поведение в подобни ситуации спасяват живот.

Същността на iHELP е взаимогрижата. Приложението обединява семейства, приятели, доброволци и професионални спасители в случай на спешна ситуация. Целта на проекта е да се създаде максимално голяма мрежа, която да покрива цялата страна, да се намали времето до пристигането на линейка, да се информират и образоват потребителите за възможните начини за оказване на първа помощ на хора, които са претърпели инциденти, а всичко това ще създаде една по-сигурна среда за живота за всеки човек.

Проектът iHELP е атрактивна комбинация от социално предприемачество и грижа за човешкия живот.

Ако четете тази статия през мобилно устройство, можете директно да си свалите приложението от иконките по-долу:

iOS-Apple_store_iHELP_together_we_save_lives

Android_store_iHELP_together_we_save_lives

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,901 преглеждания

Comments are closed.