Lifecake – сигурната социална мрежа за семейни снимки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Lifecake_screenshot

Родителите все повече се притесняват да качват снимки на своите деца в социалните мрежи. И с пълно право. В повечето познати и популярни платформи нивото на поверителност не е гарантирано.

В отговор на родителските притеснения Canon създаде нова социална мрежа, специално предназначена за качване на семейни снимки. Тя се нарича Lifecake и набира все повече популярност по света. У нас тя тепърва ще разгръща потенциала си.

В световен мащаб Lifecake наскоро достигна 2 милиона потребители и 120 милиона качвания. Основното предимство на новата социална мрежа е поверителността. Lifecake гарантира възможност снимките да бъдат гледани само от точно определени хора. Преглежданията в рамките на защитената платформа вече са над милиард.

В Lifecake споделят основно потребители, които не искат да дават голяма публичност на миговете, прекарани с децата си. По мнение на представители на Canon, те го правят в знак на подкрепа към по-контролирана и безопасна семейна среда. Това е в унисон с една нова тенденция, в която майките и татковците стават все по внимателни и предпазливи в социалните мрежи, когато споделят лична информация или семейни снимки, основно от съображения за сигурност. Данни от проучване на Pranet Zone показват, че средният родител е публикувал над 1500 снимки на своето дете в социалните мрежи, още преди то да е навършило 5 години.

Lifecake притежава интуитивен дизайн и дава възможности да се проследи живота посредством снимки и слайдшоу, а хронологията може да бъде организирана по различни начини. Така родителите и близките могат да следят развитието на детето си – в най-добрите му снимки. Изображенията могат да бъдат изтегляни от Dropbox, Facebook, Picasa и Instagram.

Новата социалната мрежа е безплатна и достъпна за iOS и Android.

Lifecake има и online магазин за копирни услуги, в който потребителите могат да поръчат снимките си на магнитчета, в специално създаден фотоалбум или да ги съхранят по друг начин.

Lifacake е достъпна на адрес:  www.lifecake.com

***

За Canon Европа

Canon Европа е регионалното EMEA подразделение на Canon Inc., глобален доставчик на технологии и услуги за работа с изображения и една от най-известните и обичани марки. Canon Европа извършва дейност в 120 страни и има 19 000 служители в региона и допринася за около 1/3 от приходите на Canon.

Основана през 1937 г., Canon e водеща марка при работата с изображения през изминалите 80 години и е отдадена да помага на хората непрекъснато да преоткриват какво е възможно да постигнат чрез изображенията. От фотоапарати до професионални принтери, от бизнес консултиране до технологии за здравеопазването, Canon обогатява живота на хора и бизнес организации чрез иновации при работа с изображения.

Canon допринася за позитивната сила на технологиите и услугите за изображения. Чрез своя принос към околната среда и обществото на нашите служители и продукти, ние демонстрираме нашата отдаденост към философията ни Kyosei: живот и съвместна работа за общото благо.

www.canon-europe.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

759 преглеждания

Comments are closed.