• Няма категории

Леко, вкусно и нисковъглехидратно меню, точно като за след празници

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Нисковъглехидратна мързелива баница със сирене

murzeliva-banica

Продукти:

1 чаена чаша бадемово брашно
3 яйца
30-40 г разтопено краве или кокосово масло /по желание/
200 г сирене “Дунавия”
1/2 чаена лъжица сода за хляб
1/2 кофичка от любимото ви кисело мляко
микс от ленено, маково и сусамово семе за поръсване /по желание/

Разбийте яйцата, разтворете содата в киселото мляко и я добавете към тях, а накрая и  разтопеното масло. Сложете натрошеното сирене и бадемовото брашно, разбъркайте добре и изсипете сместа в малка тава 25х20, покрита предварително с хартия за печене.

Изпечете нисковъглехидратна мързелива баница със сирене в предварително загрята фурна, първо на 180 С, като след това намалете на 150 С в режим “вентилатор” за 25 минути. Всяка фурна пече различно, затова наблюдавайте баничката – може първо да я сложите само на долен реотан или пък през цялото време на ниски градуси за по-дълго време.

Хората, които не са на нисковъглехидратен режим могат да използват друг вид брашно.

Вижте рецепта за нисковъглехидратен шоколадов каприз с филирани бадеми

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2 3 4

2,226 преглеждания

Comments are closed.