• No categories

Леко, вкусно и нисковъглехидратно меню, точно като за след празници

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Запеканка от зелен фасул с доматен сок и заливка

zapechen-zelen-fasul

Продукти:

500 гр. зелен фасул /тънък и не много дълъг, традиционния сорт също става/
около 250 мл доматен сок
1 глава стар лук
1 морков
1-2 скилидки чесън
зехтин
сол
черен пипер

за заливката:

2 яйца
1 кофичка кисело мляко

В голям и дълбок тиган първо задушете лука и моркова в малко зехтин, след това добавете към него измития, изчистен и нарязан на по-ситно зелен фасул, ако е от буркан – добре изцеден. Веднага след това изсипете доматения сок и овкусете с прясно смлян черен пипер и сол. Непосредствено преди да го свалите от котлона, добавете и чесъна /нарязан на ситно/. През целия процес на задушаване на зеленчуците добавете на 2 пъти по още малко зехтин. Най-накрая изсипете всичко в тава с размери 22х15 сантиметра и печете за 25 минути на 180 С. През това време подгответе заливката като в отделна купа разбийте добре яйцата и ги смесете с киселото мляко. Извадете тавата от фурната, излейте равномерно сместа, върнете обратно и оставете до получаване на вкусен загар.

Вижте рецепта за нисковъглехидратна мързелива баница със сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3 4

5,410 преглеждания

Comments are closed.