• No categories

Кюфтета с плънка на пара

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Kiofteta na para 3dravoslovno_660x430

Готвенето на пара отдавна си е спечелило репутацията на една от най-здравословните кулинарни технологии. Предлагаме ви с нейна помощ да приготвите чудесни кюфтета от телешка кайма със зеленчукова плънка и ароматна колекция от подправки.

Необходими продукти за 6 порции

800 г телешка кайма
150 мл прясно мляко
200 г ръжен хляб
1 глава лук, нарязана на ситно
2 скилидки пресован чесън
1 ч. л. риган
1 яйце
1 връзка магданоз, нарязан на ситно
3 сварени яйца
1 с. л. меко масло
3 с. л. пълнозърнесто брашно

за гарнитура:
3 картофа, обелени и нарязани на резени
3 моркова, обелени и нарязани на пръчици
1 ч. ч. карфиол
1 ч. л. нарязан джоджен
  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Приготвя се плънката, като сварените яйца се нарязват на ситно и се объркват с нарязания магданоз и маслото. Плънката се слага в хладилника.

Кората на хляба се изрязва и средата се накисва в млякото за 2-3 мин. Каймата се омесва с изстисканата хлебна среда, яйцето, лука, чесъна и ригана. Подправя се със сол и пипер.
От каймата се правят кюфтета, които се пълнят с по лъжичка от охладената плънка. Овалват се в брашното и се слагат в кошничка за варене на пара или в гевгир над вряща вода. Кюфтетата се варят на пара 20 мин.

В друг съд едновременно се слагат да се варят на пара и зеленчуците за около 15 мин., леко посолени и поръсени с джоджен. Поднасят се с лимонов сок.

Рецептата е предоставена от списание Меню

Още рецепти:

IMG_0229-900x1024  Запечени яйца в чашки от шунка

dc102a4f3c831eae2f4d8e07aa99fb01_big  Рецепти с ананас

pulneni%20gubi-1  Пълнени гъби със синьо сирене и орехи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,238 преглеждания

Comments are closed.