„Колело за смет, за дете велосипед“: летен празник за децата от ЦНСТ в с. Дрен

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Detsa-v-Dren-Kolelo-za-smet-za-dete-velosiped

На летния празник, състоял се на 25 юни, над 120 деца, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в с. Дрен и в приемни семейства, бяха зарадвани с подарък колело като част от инициативата „КОЛЕЛО ЗА СМЕТ, ЗА ДЕТЕ ВЕЛОСИПЕД“. Детският празник бе организиран от Фондация БНП Париба България и Международния женски клуб (МЖК) в сътрудничество с 1bike.bg.

Стартирана от 1bike.bg преди три години, през 2017 г. кампанията е добър пример за сътрудничество в името на детската усмивка между три организации със сходни цели Подкрепена е финансово от Фондация БНП Париба и МЖК – София.

Програмата на Фондация БНП Париба за обучение чрез изкуство DreamUP дава възможност на децата от ЦНСТ с. Дрен да съберат сумата от 600 лв. на Благотворителния базар на МЖК, продавайки творбите, изработени по време на редовните им занимания по изкуство. Жестът на 1bike.bg, е че екипът ремонтира 21 велосипеда и ги предостави на децата от ЦНСТ срещу символичната сума, събрана от тях.

През тази година „Колело за смет, за дете велосипед“ се осъществява от 1bike, с подкрепата на DragZone, DHL, Националната асоциация за приемна грижа, Международния женски клуб – София, Фондация БНП Париба, Imaginarium, Sofia Ring Mall, МОГА Дряново, Дюкян Меломан.

***

За Фондация БНП Париба

Фондация БНП Париба е основана под егидата на Фондация Франция и вече 30 години има ключова роля в сферата на корпоративната социална отговорност и насърчава инициативи, свързани с корпоративна филантропия във всички части на света, където групата БНП Париба има дейност.

Дейностите, подкрепяни от Фондация БНП Париба, са насочени към насърчаване на иновативни проекти, посветени на културата, социалното включване и околната среда. Фондацията се стреми да осигури оптимална подкрепа на своите партньори чрез дългосрочен ангажимент, добър диалог и лоялни отношения, основани на доверие.

***

За Фондация БНП Париба България

Фондация БНП Париба България е създадена в края на 2010 г. в тясно сътрудничество с Фондация БНП Париба – опорният стълб на социалната отговорност на Групата през последните 30 години. Целта на Фондацията е да допринесе за социалното и културно развитие на България чрез стабилни и дълготрайни партньорства в областта на социалната солидарност, образованието, културата и опазването на околната среда.

***

За Международен женски клуб – София

Международният женски клуб-София (МЖК-София) е създаден през 1989 г. с дейност, насочена за подкрепа при  установяване на новодошли в България чужденци, както и за материално и финансово подпомагане на благотворителни проекти в България. В тази област забележителен принос на Клуба е организацията и провеждането на ежегодния Коледен Благотворителен базар. Основната цел на Базара е да бъде източник на финансиране за проектите на Благотворителната фондация към Клуба – програми в сферите на образованието, на социалната интеграция, в подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, живеещи в сиропиталища и домове. (www.iwc-sofia.org).

***

За БНП Париба България

БНП Париба е представена в България от 1994.  Днес, Групата БНП Париба е представена в България чрез БНП Париба С.А. – клон София,, застрахователната компания БНП Париба Кардиф и водещата компания за потребителско кредитиране –  БНП Париба Лични финанси и има общо над 1,500 служители. (www.bnpparibas.bg)

***

За Групата БНП Париба

БНП Париба присъства в 80 страни с близо 190,000 служители, от които 145,000 в Европа. Групата заема челни позиции в трите си основни направления: Банкиране на дребно, Инвестиционни решения, както и Корпоративно и институционално банкиране. В Европа Групата има 4 основни вътрешни пазара (Белгия, Франция, Италия и Люксембург), а БНП Париба Лични финанси е лидер в потребителското кредитиране. БНП Париба разпространява своя интегриран модел за банкиране на дребно в страните от Средиземноморието, Турция, Източна Европа и обширна мрежа в западната част на САЩ. В направленията Корпоративно и институционално банкиране и Инвестиционни решения, БНП Париба заема челни позиции в Европа, има силно присъствие в Северна и Южна Америка и бързорастящ бизнес в Азия и Тихоокеанския регион. (www.bnpparibas.com)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

852 преглеждания

Comments are closed.