„Колело за смет, за дете велосипед“ – кампанията става целогодишна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kolelo-za-dete-k

Започна четвъртото издание на кампанията „Колело за смет, за дете велосипед“, която има за цел да осигури велосипеди на деца в неравностойно положение, съобщиха организаторите от 1bike. Така всеки, който желае да се включи, може да дари нов или употребяван, но здрав велосипед до 25 май, а в края на месец юни първите малчугани ще получат своя подарък.

Поради големия интерес от тази година кампанията вече ще бъде целогодишна. Велосипедите ще се ремонтират редовно и в края на всеки месец ще бъдат изпращани по куриер до новите си притежатели.

Къде може да се дари?

Дарителите могат да оставят велосипедите на специално определените места или да ги изпращат до офис на куриер в Дряново. Информация за локациите е достъпна ще намерите ТУК.

Какво се случва с всеки велосипед?

Всички велосипеди се превозват до Дряново, където с помощта на веломайстор и доброволци от организацията „Мога Дряново“ ще бъдат ремонтирани. Всеки, който желае да се включи в процеса, е добре дошъл на специалните доброволчески уикенди на 12, 13, 26 и 27 май и на 9 и 10 юни в града.

За три години „Колело за смет, за дете велосипед“ зарадва над 500 деца от социално слаби и приемни семейства, социални домове, училищни пансиони. Кампанията е организирана от 1bike с подкрепата на Националната асоциация за приемна грижа, DragBicycles, DHL Express България, Колодрум Пловдив, ДимиБайк Русе, Сдружение „МОГА Дряново “ и Webground.bg.

Повече информация за кампанията може да намерите на сайта на организаторите или на страницата им във фейсбук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,495 преглеждания

Comments are closed.