• Няма категории

Коледен венец от възли

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

В украсата на дома за Коледа не бива да забравяме външната врата. И гостите ни трябва да знаят с какво нетърпение чакаме празниците! Затова този път ще ви покажем как да си направите лесен и весел коледен венец!

По идея и снимки на Тeaket quilt shop


1. Необходимите материали: остатъчни парченца плат в избраната цветова комбинация, най-често – червено и зелено, но става прекрасен венец и във всички други цветове. Освен това ни трябва ножица, игла с конец, основа за венец – може да е закупена или да си направим сами от парче тел. Също можем да добавим копченца, звънчета и панделки.


2. Нарязваме плата на лентички с различна дължина. Започваме да „обличаме” основата за венеца, като я увиваме с първата лентичка плат. Няма нужда да зашиваме или лепим, само застъпваме с плата.


3. С по-дебел конец или прежда започваме да осукваме върху плата, за да прикрепим и подсигурим плата.


4. В края завръзваме възел с връзка,
за да може венецът да се закача.


5. Започваме да връзваме парченцата плат върху подготвената основа. Можем да връзваме обикновени възли, двойни, панделки и т.н.


6. Продължаваме да връзваме, като редуваме цветовете. Различната дължина на лентичките и различните възли правят венеца още по-весел.


7. Довършваме, добавяйки и последните лентички там,
където все още се вижда основата.


8. По желание можем да добавим и копченца, декоративни панделки,
звънчета и каквото друго пожелаем.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

4,527 преглеждания

Comments are closed.