Коледа по света – Австралия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

christams-in-australia

В Австралия, също както и в Южна Америка, Коледа се празнува без сняг и с високи температури. Не е необичайно честването на Рождеството да се съчетае със сърф ваканция или морска почивка. Затова в коледната украса снегът заема важно място.

Традиционни ястия за празника са пуйка, запечена шунка, пълнено пиле, морски дарове. Десертите също са богати и включват трюфели, пай, плодова пита и др. Но може би най-известният десерт е сливов пудинг със заливка от бренди. Семейството вечеря навън – на двора или в приятелска къща, защото времето го позволява.

Украсява се дръвче. В украсата са застъпени цветята, защото сезонът предразполага към флорални мотиви. Много разпространени са поздравителните картички, които се разменят между роднини, близки и приятели.

Приготовленията за Коледа започват към края на ноември и продължават до първата седмица на декември. На 24 декември всички се събират на групи и заедно пеят коледни песни на свещи. Организират се и концерти.

И тук, както във Великобритания, се празнува Boxing Day – на 26 декември. Отбелязва се и 6 януари – последната по ред (12) нощ на празненствата.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Празници

7,386 преглеждания

Comments are closed.