• No categories

Ако у дома няма хляб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
chapati


Чапати (индийски плосък хляб)

1 голяма чаша пълнозърнесто брашно

2/3 чаша топла вода

сок от четвърт портокал/лимон или 1ч.л. оцет

1/2 ч.л. чаена лъжичка сол

краве масло за намазване на готовите чапати

Месим меко тесто, оставяме да почине 15 – 20 минуни. Делим на малки топки. Разтегляме на тънки “мекици” и печем на нагрят чугунен тиган до получаване загорели мехурчета,  обръщаме и печем по същия начин и от другата страна. Готовите чапати, докато са горещи се мажат с краве масло.

Още една идея за питки вижте тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2

4,130 преглеждания

Comments are closed.