Книги за уикенда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Днес е петък и това означава, че е време за нашата селекция от книги за уикенда. Избрахме 4 книги за мама и тате, както и няколко за малките читатели. Приятно четене!


Жената на авиатора

от Мелани Бенждамин

Издателство: Хермес

Забележителна история за трагедията и триумфа на човешкия дух, за една жена, която отказва да води невзрачно съществуване и постига големи неща.

Двадесет и една годишната Ан, дъщеря на американския посланик в Мексико, прекарва по-голямата част от живота си в сянката на баща си и красивата си по-голяма сестра. Тя е възпитаничка на престижния университет „Смит“ и тайно мечтае за писателска кариера. Баща й поканва любимеца на Америка, полковник Чарлс Линдберг, да им гостува за коледните празници. Младият авиатор извършва първия полет без кацане над Атлантическия океан. Невероятното постижение го превръща в герой и му спечелва обожанието на целия американски народ. Очарована от славата и величието му, Ан смята, че именитият пилот дори не я е забелязал. Но греши.   

Чарлс е привлечен от деликатността и скромността на Ан, която се влюбва в него. Само няколко месеца след първата им среща той й предлага брак. Сватбата им превръща Ан в знаменитост, чийто личен живот е от огромен интерес за медиите. Тя става първата жена пилот на безмоторен самолет в Америка и дясна ръка на Чарлс, с когото се впускат в незабравими приключения. Въпреки големите си лични постижения, Ан остава в сянката на Линдберг, който постепенно се отдалечава от нея.

На петдесет години Ан изпитва потребност да бъде нещо повече от жената на авиатора и майка на шестте му деца. Тя осъзнава, че животът предлага неограничени възможности за промяна и щастие. И че никога не е късно да извоюваш независимостта си.


Седемте духовни закона на успеха. Седемте духовни правила за родители

От Дийпак Чопра

Издателство: Бард

Как да напътстваме децата си към успех и удовлетворение

Най-доброто възпитание, което можете да дадете на детето си, е духовното възпитание.

„Седемте духовни закона на успеха” е феномен, повлиял живота на милиони хората. В отговор Дийпак Чопра получава хиляди писма от родители, които искат да предадат тези принципи на децата си. „Седемте духовни закона за родители” е отговорът към тези родители, които искат да отгледат децата си с ценности, които задоволяват духовните потребности и пораждат изобилие.

Седемте правила на д-р Чопра са прости, но ще окажат силно влияние върху живота на детето ви:

• Всичко е възможно.

• Ако искаш да получиш нещо, дай!

• Когато правиш избор, променяш бъдещето.

• Не казвай „не” – следвай течението!

• Всеки път когато пожелаеш или поискаш нещо, посяваш семе.

• Радвай се на пътешествието.

• Има причина да си тук.

Отгледано с тези прозрения, всяко дете може да постигне успеха, който идва от притежаването на най-ценните умения, които човек може да има – способността да обичаш и да бъдеш състрадателен и способността да изпитваш радост и да я предаваш на другите. В този основен за всеки родител наръчник Дийпак Чопра разсъждава над собствения си опит като баща, както и над собственото си духовно пътуване, и предлага задълбочени и практични съвети как да споделите тези принципи с децата си.

Цена 14,99 лв.


Силата на признателността

От Нелсън, д-p Ноел С. и Калаба, д-p Джанин Лемаp

Издателство: Бард

Цена: 12.79 лв.

Ключът към пълноценен живот

„Силата на признателността е една от най-малко използваните възможности във вселената. Тази книга има потенциала да преобрази живота ви.”ю

Ричард Карлсън, автор на „Не правете от мухата слон“

 „Това е могъща книга, която ви учи как да подобрите невероятно живота си с помощта на признателността. Ще я препрочитате многократно!”

Луиз Хей, автор на „Излекувай живота си“

 „Великолепно! Изпълнен с мъдрост, сърдечност и практичност наръчник за използване на най-голямата мощ, с която разполагаме. Тази книга може да преобрази живота ви, ако я прилагате. Бих искал всички да прочетат „Силата на признателността“ и да задействат силата на благодатта.”

Алън Коен, автор на „Дълбока глътка живот“

Научни изследвания потвърждават, че когато хората изпитват признателност, това оказва благотворно въздействие върху ума, сърцето и тялото им. Но признателността е нещо много повече от мантра за добро самочувствие. Тя е истинска мощ – енергия, която може да промени ежедневието ни: отношения, здраве, финанси, справяне с кризите.

„Силата на признателността“ ще ви отвори очите за изумителните предимства на съзнателната, инициативна признателност. Тя представлява наръчник, включващ подход от пет стъпки за развитие на светоглед, основан върху признателността, за по-здравословен и щастлив живот. В нея ще откриете:

• Съвети за преодоляване на съпротивата и препятствията

• Проучвания, доказващи положителното влияние на признателността

• Насоки за създаване на група за практикуване на признателност.

Д-р Ноел С. Нелсън е известен терапевт и консултант, автор на книгите „Ежедневни чудеса“ и „Победителят получава всичко“ и водеща на радиопредаването „Дамата, която разрешава проблеми“.

Д-р Джанин Лемар Калаба е лицензиран клиничен психолог, специализиран в травматичната и здравна психология.


Мъдро родителство за умни деца

Да отгледате и развиете истинския потенциал на детето си

От Ейлин Кенеди-Муър и Марк Лоуентал

Поредица „Родители на новата ера”

Цена: 14 лв.

Издателство: Сиела

Когато родителите описват страховете си относно развитието на децата си, често започват с изречението „Моето дете е умно, но…”.

Потенциалът е опасна дума. Когато някой ви каже, че вашето дете има „истински потенциал”, навярно ви става приятно.  Постиженията в училище обаче не са достатъчни, за да научим детето да живее пълноценно. Много деца срещат различни трудности, водени от чувство за перфекционизъм, от страх от усилие, от приемането на успеха за нещо постоянно и евентуално последвал провал, от „зазубрянето” на справочна информация, борят се за постигане на равенство, или просто не се чувстват щастливи от успехите си. Мъдро родителство… е наръчник, който обяснява и търси причините за тези вътрешни борби на детето и предлага на родителите стратегии как то да се справи с чувствата си и да създава удовлетворяващи взаимоотношения с другите.

*Как да укротите перфекционизма?

*Кое е „достатъчно добре“?

*Как детето ви се приобщава към другите?

*Как се отнася детето ви към критики, конфликти и разочарования?

*Как да създадете у детето отношение към сътрудничеството и съревнованието?

*Как детето ви се вмества в група?

*Какво е отношнието на детето към авторитетите?

*Как детето ви се държи с тези, от които зависи?

*Малко повече за натиска за постижение


Книги за малки читатели

Хора и разбойници в Кардамоновия град

От Турбьорн Егнер

Издателство Enthusiast

Тук авторът на “Пук и Чук” описва едно необикновено градче, където се случват необикновени неща. Там няма автомобили, но има трамвай, в който билетът е безплатен “и на всеки се дава бисквитка освен това”. Старият Тобияс с дългата си брада и дългия бинокъл предсказва прогнозата за времето, а добрият полицай Бастиян “никога няма желание да арестува когото и да било”.

Наблизо до Кардамоновия град има и трима разбойници, “но в никакъв случай лоши като останалите”, те просто разбойничат скромно и отмъкват само “наложителното”. Каспер, Йеспер и Йонатан притежават и най-добрия пазач, който е толкова страховит, че никой не смее да припари до къщата им, но в никакъв случай няма да разкриваме какъв е този нестандартен домашен любимец и ще оставим загадката на вас!

В книгата ще се запознаете и с леля София, както и с инатливото магаре на Силиус. После може да се присъедините и към големия летен празник в Кардамоновия град, на който всички искат да присъстват, но на някои малки момиченца като Камумила не им е разрешено. За щастие, добрите приятели като Томи и старият “Времепознавач” Тобияс вогат да се притичат на помощ и да разрешат проблема задружно. Може ли празник с Градски оркестър, говорещи камили, Кардамонов кучешки хор и сърдитата песен на леля София да не е вълнуващ? Докато всички се веселят, само тримата разбойници отсъстват и, гледайки от едно дърво случващото се в парка, замислят следващата си разбойническа пакост.

Приключенията продължават с “една напрегната нощ в месарницата” и се една още по-голяма беля, последствията от която далеч не оправдават очакванията на Каспер, Йеспер и Йонатан. Каква е тайната на стария Тобияс що за случка преживява Томи, ще разберете от книгата “Хора и разбойници в Кардамоновия град”. А може и да си попеете дори!


Елфите – Боско

Илюстрации Тони Улф

Издателство: Фют

Цена: 4.99 лв.

От тези книги ще опознаете вълшебната гора и ще се забавлявате с приключенията на нейните обитатели. В тази гора кипят усилен труд и весели празненства. Всички се стараят да си помагат един на друг и превъзмогват трудностите с усмивка и изобретателност.


Овчицата Хани

Автор: Люси Кортни

Издателство: Фют

Цена: 3.99 лв.

Герой е не този, който не се страхува,а този, който не се предава!!!

Хани е най-веселата и усмихната овчица във фермата. Но всеки път, когато се опита да развесели овчиците от стадото, те й обръщат гръб… а и се държат много недружелюбно по време на репетициите за конкурса за хор на годината.

Съни е сигурна, че хорът им може да спечели конкурса, стига най-накрая някой да чуе гениалния й план!


Лили във фермата

От Моника Янева

Цена: 5.90 лв.

„Лили във фермата“ – поема за деца и всички техни роднини; запомнящо се преживяване, разказано с много хумор и неподражаем стил от Моника Янева, илюстрирано с рисунките на международно признатата художничка Белла Волен.

Ела на разходка с малката Лили и прекарай един чудесен ден във фермата! Мислиш си, че знаеш какво те очаква там? Хм… Едва ли, едва ли си предполагал, че ще чуеш блус на романтично куче, в което са влюбени всички гъски. Или че ще видиш невъобразими кулинарни експерименти на прасе, обзето от големи предприемачески идеи. Мини и през фризьорския салон, където ще се запознаеш с най-прочутия стилист – Мистър Кон! Но побързай – един голям турнир започва съвсем скоро! Кой ли ще го спечели?

Лили тръгна на разходка.

Първо срещна леля Котка.

Тя под крушата лежеше

на шезлонг и си четеше.

След любовни сериали

най-обичаше журнали:

мода, зодии и клюки,

кратки разкази с поуки,

както и интимни теми…

А любовните поеми,

публикувани в списания,

бяха тайната и мания.

Прочетете още:

87b322407a0ea55b95e467be0be2efa3_big  5 книги за мама и тате и 5 книги за мен за уикенда

228bf804e36b256ffa22e5b4fbd24f10_big   Първите седем най-добри книги за 2013 г.

igrai%20kato%20muj,%20pobevdavai%20kato%20jena   „Играй като мъж, побеждавай като жена“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Находка

1,074 преглеждания

Comments are closed.