Kids in Tech: Проект „Умна къща“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Kids_in_Tech_1

Какво по-добро училище от реалния живот?

Следвайки добрите практики на страни лидери в предлагането на иновативно образование, Kids in Tech ще стартира новата учебна година със серия от практически проекти. Целенасочено ще развиваме конкретни умения, необходими на децата, за да упражняват професиите на бъдещето – критично мислене, креативно решаване на проблеми, адаптивност и увереност в способностите.

В периода 4-8 септември ще реализираме проекта „Умна къща“. По време на изпълнението децата ще преминат през серия от обучения в различни области, устремено следвайки крайната цел – да построят своята умна къща на бъдещето. Всеки ден малките изобретатели ще работят по различна част от проекта в среда, която ги поставя максимално близо до техния реален живот. По този начин децата съвсем ествествено възприемат преподаваната материя, осъзнават смисъла и практическата необходимост на това, което изучават.

Какво още?

Ключов елемент от концепцията на Kids in Tech е физическата активност. През всеки ден от проекта децата ще обогатяват двигателната си култура, изучавайки хип-хоп стъпки и български народни хора с помощта танцовия пъзел „Таратанци“ и професионалистите от Skip a Beat Dance School. Кратките хореографии ще бъдат представени на финала на седмицата.

KIT-Smart-Home2

Програма:

Ден 1: Открий тайните на математиката (реализира се от „Център по забавна математика“)

В първия ден от проекта децата ще разберат защо е нужна математиката за построяването на умната къща, каква е ролята на математиката в нашия живот, защо е важна, какво ни носи. Използвайки цялото си тялото и движението му, децата ще изучават какво е мащаб и каква е връзката между нарисувани линии и траектории в пространството. Ще изчисляваме лица и обиколки, съобразени с възрастта на съответната група. Малчуганите ще разберат защо в природата, както и в структурата на умната къща, кръгът е предпочитана форма. Забавната математика ще ги подготви за следващата част от проекта – архитектурното проектуране на умната къща.

Ден 2: Планирай архитектурен шедьовър (реализира се от „Детска архитектурна работилница“)

По време на втория ден от проекта децата ще открият какво е общото между човешкото тяло и къщите, които обитаваме. Малките архитекти ще научат какви сили действат на сградите, пресъздавайки различни елементи от техните конструкции с … телата си. Ще разберат кога една структура е стабилна, създавайки устойчиви сфери от триъгълници, направени от дървени шишове и ластици. Накрая децата ще създадат макети на своите умни къщи от различни геометрични форми и ще измислят истории свързани с тях.

Ден 3: Построй си умна къща (реализира се от „Open CardBoard“)

Ден 3 е същината на проекта, умните къщи ще добият реален облик. Децата ще се запознаят с нестандартните и малко известни в България геодезични куполи, заимствани от математика Бъкминстър Фулър (Buckminster „Bucky” Fuller). Геодезичните куполите са самоносещи, леки конструкции, изградени предимно от разностранни триъгълници. Нашата версия е адаптирана, като използваме само равностранни триъгълници и квадрати, за да дадем на малките строители по-голяма свобода в творенето. Децата ще надградят наученото от предходните дни, като построят къща в предварително зададените реални размери. Ще обсъдим разликите между една нормална и една умна къща и ще подготвим постройките за нуждите на инфраструктурата, която децата ще разработят в четвъртия ден.

KIT-Smart-Home1

Ден 4: Програмирай роботи на бъдещето (реализира се от „MindHub“)

В четвъртия ден от проекта децата ще разберат защо някои къщи са умни, как те ни носят сигурност, удобство и икономии. Малките програмисти ще създават програми за автоматизация на техните къщи и ще програмират роботи да управляват умния им дом.

Ден 5: Презентирай своята умна къща

Децата ще финализират своите умни къщи и ще изготвят кратки презентации за преживяното през седмицата. Презентациите, както и хореографиите от часовете по движение, ще бъдат представени пред родителите. По този начин децата ще упражняват презентационни умения и ще развиват увереност за изявяване пред публика.

За кого е подходящ проекта Kids in Tech „Умна къща“?

 За деца между 6 – 12 годишна възраст.

Кога и къде?

4-8 септември от 09:00 – 17:00 ч. в Спортна База „Бояна“/ Академия „Витоша“.

Колко струва?

241 лв. за ранно записване до 1 август.
Редовна цена за записване след 1 август – 267 лв.
Таксата включва участие във всички фази от проекта + обяд, десерт и вода.

Как може да запишете детето си?

Изпратете имейл на office@taratanci.com с Вашето име, телефон за връзка, 2 имена и година на раждане на детето или се обадете на посочените телефони: 0885 037 116 / 0883 455 537. Успешната регистрация става чрез предварително заплащане на 50% от таксата (121 лв.)* Останалата сума се заплаща на място в първия ден от проекта.

*При отказ от участие по-късно от 15 дни преди началото на проекта заплатената сума за записване в размер на 121 лв. не се възстановява.

Местата са ограничени до 17 деца.

Можете да следите събитието ТУК.

KIT-Smart-Home

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Събития

Етикети:

687 преглеждания

Comments are closed.