Kids in Tech – децата и професиите от бъдещето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Kids_in_Tech_2

Каквито и да са професиите на бъдещето, децата ни имат нужда да бъдат преди всичко адаптивни и отворени към новото. Мултидисциплинарната програма на Kids in Tech цели да подготви любопитни, креативни и най-вече здрави деца, които гъвкаво да се приспособяват към предизвикателствата на бързо развиващия се свят и професиите на бъдещето.

На 11 юни от 8 до 13 часа в Спортна база „Бояна“ ще се проведе третото издание на Kids in Tech, този път под мотото Do it Yourself (DIY). DIY е задължителен инструмент в арсенала на бъдещите създатели. Това издание на академията е посветено на измайсторяването на идеите на децата или иначе казано – прототипирането. Чрез лазерно рязане, 3D принтиране и дизайн мислене малчуганите ще могат да материализират идеите си, вдъхновявайки се от творческия свят на световноизвестни архитекти, повлияли за създаването и изграждането на модерния технологичен свят, такъв – какъвто го познаваме днес и какъвто дори не си и представяме, че би могъл да изглежда в бъдеще.

Какви станции ще има?

Станция „Жиро-конструиро“ /Smart Fab Lab/

Заедно на тезгяха! Ще използваме мечтите, умовете и ръцете си, за да сътворим неща с помощта на режещи и изграждащи инструменти. На тази станция децата ще преминат през:

- Майсторене на ръчно направени фигури с помощта на 3D писалка – демонстрация на технология чрез добавяне – 3D дудлър

- Рязане със стирорезка – демонстрация на технология на термично рязане.

- Майсторене на табелки с помощта на контурен трион и пирограф – демонстрация на технология на гравиране.

Станция “Създаване на игри и програмиране на роботи”  /MindHub/

Всички обичат танци и спорт. Ще програмираме роботите на Sphero да спортуват, a Dash и Dot да танцуват. Ще създадем игри и невероятни анимации на различни софтуерни среди.

Станция „Архитектурата на Франк Гери“ /Детска архитектурна работилница/

Ще разгледаме някои от най – интересните сгради на световно известния архитект Франк Гери. Ще разберем как съвременните технологии и материали помагат на архитекта да създаде впечатляващи сгради с екстравагантни извити форми и разчупена геометрия. Накрая всяко дете ще създаде макет вдъхновен от характерния за Гери стил, използвайки бамбукови клечки, картон,  хартия, паус и др. Очакваме ви с настроение за щури форми и нестандартни решения.

Станция „Движение-Забавление-Въображение“ /Taratanci/

Ще раздвижим ума и краката си, преминавайки през различни физически предизвикателства. Упражнявайки ловкост и бърза реакция, малките приключенци ще развиват въображение и творческо мислене. Как се дели 11 на 16, за да се изтанцува Ганконо хоро? Раз-два-три… Та-ра-тан-ци!

Kids_in_Tech_1

Всяко дете – участник в Kids in Tech, получава правото на 3 безплатни тренировки във Футболна Академия „Витоша 13“ и невероятната възможност да стане част от най-добрия детски футболен клуб в България. С този метод за трансфер на деца от технологии към спорт и обратно Kids in Tech се стреми да създаде неразривна връзка между двете дисциплини, за да изгражда ново поколение от умни и здрави деца.

Футболна Академия „Витоша 13“ е основана през 2013 г. като школа за тренировъчна и спортно-състезателна дейност в сферата на футбола, селекция и развитие на млади футболни таланти, както и организиране и администриране на спортни състезания. Екипът на „“Витоша 13“ предлага невероятни условия за трениране на футбол, като целта е качество, а не масовост.

В настоящия момент академията набира тренировъчни групи, обхващащи деца и юноши между 7 и 15 г., като за това са ангажирани треньори с утвърден авторитет, между които Саша Симонович, Росен Танев, Трендафил Терзийски и др.

www.kidsin.tech
www.vitosha-academy.com/bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Събития

Етикети:

1,197 преглеждания

Comments are closed.