„Каша за душата“ и през ноември

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

IMG_20171030_1553001Ако искате да видите как биха могли да бъдат поднесени прекрасните стихове на Жак Превер (в превод на Валери Петров) на дете и то да ги разбере, заповядайте на следващото представление на „Каша за душата“ на театър Скрин.

Няма по-хубав начин да разкриваме тайните на живота и неговата мъдрост, от това да им  разказваме приказки, а когато го правим с помощта на сцената, детското съзнанието се пълни с ярки образи и незабравими случки, които остават там завинаги.

Точно такава приказка е „Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“. Това е едно семейно представление за избора, пред който всеки един от нас се изправя ден след ден. За избора на пътя, по който да поеме. Един от двата пътя – на духовното или на материалното. Простичка, забавна и завладяваща история от времето Х. К. Андерсен, която удивително напомня за днешните човешки търсения, копнежи и проблеми и заради това толкова близка до нас.

Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен и на практика невъзможен избор за неговото недорасло съзнание – духовното (представено в приказката от беден студент, който не може да го храни и топли, но е способен да му чете до безкрай красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цял етаж само за него, но е неспособна да прочете нещо повече от сутрешния вестник).

Кога: 12 ноември 2017 (неделя)

Начален час: 11:00 ч.

Къде: Ателие 313 (София 1330, кв.“Красна поляна“, ул.“В.Д.Стоянов“ до бл. 7)

Можете да видите тийзър на представлението ТУК, а видео ТУК.

Режисьор: Даниана Коева
Сценография: Кристиан Леков
Музика: Милен Апостолов
Звуков дизайн: Владислав Йорданов
Анимация: Стела Танева

В ролите:
Ива Караманчева
Константин Костадинов
Даниана Коева

Със специалните гласове на: Георги Михалков и Алгара Михалкова

Проектът е реализиран със съдействието на „Национален Фонд Култура“, Магазини „MR. Bricolage“ и Посолството на Кралство Дания.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

782 преглеждания

Comments are closed.