Какъв трябва да е средният месечен доход у нас за семейство с две деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_family_paper.jpgrp_family_paper.jpgКъм днешна дата едно средностатистическо 4-членно семейство в България реално се нуждае от 2301 лева на месец. Тези средства са необходими за покриването на разходите за храна, образование, здраве и комунални услуги. Не така обаче стоят нещата в София, където разходите за живот са далеч над тази сума и средният месечен доход, необходим за покриване на ежедневните нужди на такова семейство нарастват до 3000 лева.

Средната работна заплата у нас в момента е малко над 1000 лева, но синдикатите са изчислили,  че минималното възнаграждение трябва да достигне праг минимум от 1400 лева на месец, за да може да се покрият месечните нужди на едно семейство с две деца.

Статистиката сочи, че над 2 милиона българи живеят с доходи под 314 лева на човек, колкото е прагът на бедност за страната ни. Това означава, че почти 75% от хората в страната живеят в лишения.

За да живеем добре в България средната заплата като нетна сума, която трябва да получаваме, след  приспадането на социално-осигурителните вноски и данъците трябва да е 1474 лева, изчисляват специалистите от КНСБ.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,296 преглеждания

Comments are closed.