• No categories

Хумус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


humus

Продукти: 200 г нахут, 80 г сусамов тахан, 50 мл зехтин, сока от 1 лимон, 3-4 скилидки чесън, сол, смлян черен пипер, лют червен пипер, смлян кимион; сладък червен пипер и зехтин за поръсване.

Накиснете нахута от вечерта във вода. На сутринта го кипнете и сменяйте три пъти водата. Варете до омекване, леко охладете и олющете бобчетата. Пасирайте в блендер до хомогенна смес заедно с останалите продукти.

Поръсете със сладък червен пипер и полейте с няколко капки зехтин.

Поднесете с арабски питки.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,028 преглеждания

Comments are closed.