• No categories

Елда със зеленчуци

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Buckwheat Brussels Sprouts Leeks

Елдата е една от супер храните, които можем да консумираме в големи количества и да сме сигурни, че всяка хапка от нея е полезна за тялото ни. Елдата може да бъде част от всяка една част от менюто ни – от салатата и предястието, до основното ястие и десерта.  Днес ви предлагаме едно леко предястие, което може спокойно да се превърне в основно ястие, с елда и есенни зеленчуци – праз, брюкселско зеле и чушки.

Продукти:

– 1/4 чаена чаша елда

– ½ чаена чаша вода

– 200 г. брюкселко зеле

– 150 г. праз лук

– 1 чушка

– 2 скилидки чесън

– 1 супена лъжица зехтин

– пресен босилек, сол и пипер

Приготвяне:

1. В малък тиган сваряваме елдата в половин чаша вода заедно с пресована една скилидка чесън и сол за вкус. Варим за около 15 минути. Елдата е много вкусна с масло, но днешната ни рецепта е част от коледните пости (или подходяща за детокс диета), затова ще използваме зехтин.

2. Докато елдата се вари, измиваме зеленчуците и пресоваме другата скилидка чесън, нарязваме праза на кубчета, брюкселското зеле и чушката. В тиган загряваме лъжица зехтин и слагаме праза и брюкселското зеле. Сотираме за малко в мазнината и ако има нужда добавяме малко вода или бульон. След 5 минути отнемаме и подправяме с накълцания босилек. Смесваме с елдата. Ако е нужно добавяме още малко зехтин, сол и пипер.

Добър апетит!

Източник и снимка: cookingrookie.blogspot.com


Опитайте още:

Bananovi%20mufini_660x430  Бананови мъфини с пикантна шоколадова плънка

Soleni%20pala4inki%20s%20tikva%20i%20manatarki_660x43  Солени палачинки с тиква и манатарки

apples_pancakes  3 ябълкови рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

10,355 преглеждания

Comments are closed.