• Няма категории

Дeвет проверени храни, които ще ви спасят след тежките празнични трапези

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Празниците са прекрасно време, но за съжаление често им се наслаждаваме с прекалено големи количества храна, тежки трапези и почти никаква физическа активност. Затова се случва така, че след тях обикновено се чувстваме натежали и без тонус.

Ето с помощта на кои храни можем да рестартираме успешно организма и ума си, така че първите часове на деня и първите дни след празничната ваканция да са по-поносими.

На първо място, естествено се подрежда:

coffee-albanuova - Copyкафето
То често и за мнозина си остава единственото средство, което може да ни извади от леглото, независимо дали предната вечер сме били на купон или просто страдаме от хранично недоспиване. Безспорно кофеинът тонизира организма и облекчава главоболието, това е неуспорим факт, колкото и да не ни се иска да залагаме  всеки път на него.


плодови и зеленчукови шейкове
Витаминозните коктейли са пълни с витамини и фибри и могат отлично да заместят традиционната закуска, защото засищат идеално. Естествените захари ни зареждат с жизнена енергия. Идеалната съставка на сутрешния плодов шейк са бананите, които са богати на калий, който може успешно да предотврати сутрешното главоболие.

негово величество бургерът
Не бързайте да го заклеймявате като вредна и не-полезна храна. Оказва се, че той може буквално да ви „спаси“ след бурна нощ, тъй като е богат на въглехидрати и мазнини и ще елиминира остатъците от приетия алкохол предната вечер бързо и ефикасно.

доматен сок
Доматите и доматения сок съдържат огромно количество витамини, натрий и калий, а те ще помогнат за насищането на кръвта с кислород. Той е отлично средство срещу дехидратация.

яйца
Яйцата съдържат много протеини и аминокиселини, една от които и цистеина. Именно той спомага за елиминирането на токсините, който остават в кръвта след прием на алкохол. Яйцата, макар и заклеймявани като храна, която има отрицателно въздействие върху количествата на холестерола в организма, оказва се е отлично средство за балансиране на черния дроб.

авокадо
Авокадото възстановява баланса на калия в организма. Подобрява паметта, тъй като ускорява преноса на кислород до мозъка, елиминира токсините и подпомага цялостното възстановяване на организма.

сок от зелени зеленчуци и плодове
Той помага срещу дехидратация  и зарежда организма с витамини и минерали. Фибрите имат очистващо действие и абсорбират токсините. Освен всичко друго той е отлично средство да се разделите незабелязано с някой и друг излишен килограм.

пилешка супа
Тя си е класика в жанра! Пилешката супа у отличен начин са възстановите водно-солевия баланс в  организма, освен че винаги има прекрасен вкус и аромат.

сьомга
Богата на омега-3 мастни киселини и витамини, които ще премахнат симптомите на лошо храносмилане и главоболие. За тази храна се твърди, че е идеално средство за подобряване на настроението и елиминиране на раздразнителността и нервността.

източник: AdMe.ru

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,364 преглеждания

Comments are closed.