• Няма категории

Дeвет проверени храни, които ще ви спасят след тежките празнични трапези

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Празниците са прекрасно време, но за съжаление често им се наслаждаваме с прекалено големи количества храна, тежки трапези и почти никаква физическа активност. Затова се случва така, че след тях обикновено се чувстваме натежали и без тонус.

Ето с помощта на кои храни можем да рестартираме успешно организма и ума си, така че първите часове на деня и първите дни след празничната ваканция да са по-поносими.

На първо място, естествено се подрежда:

coffee-albanuova - Copyкафето

То често и за мнозина си остава единственото средство, което може да ни извади от леглото, независимо дали предната вечер сме били на купон или просто страдаме от хранично недоспиване. Безспорно кофеинът тонизира организма и облекчава главоболието, това е неуспорим факт, колкото и да не ни се иска да залагаме  всеки път на него.


More-fruit-smoothiesплодови и зеленчукови шейкове

Витаминозните коктейли са пълни с витамини и фибри и могат отлично да заместят традиционната закуска, защото засищат идеално. Естествените захари ни зареждат с жизнена енергия. Идеалната съставка на сутрешния плодов шейк са бананите, които са богати на калий, който може успешно да предотврати сутрешното главоболие.

rp_burger-s-pile-i-sirene-bri.jpgнегово величество бургерът

Не бързайте да го заклеймявате като вредна и не-полезна храна. Оказва се, че той може буквално да ви „спаси“ след бурна нощ, тъй като е богат на въглехидрати и мазнини и ще елиминира остатъците от приетия алкохол предната вечер бързо и ефикасно.

domatena-krem-supaдоматен сок

Доматите и доматения сок съдържат огромно количество витамини, натрий и калий, а те ще помогнат за насищането на кръвта с кислород. Той е отлично средство срещу дехидратация.

rp_qica-po-pravansalski.jpgяйца

Яйцата съдържат много протеини и аминокиселини, една от които и цистеина. Именно той спомага за елиминирането на токсините, който остават в кръвта след прием на алкохол. Яйцата, макар и заклеймявани като храна, която има отрицателно въздействие върху количествата на холестерола в организма, оказва се е отлично средство за балансиране на черния дроб.

Avocado_soupавокадо

Авокадото възстановява баланса на калия в организма. Подобрява паметта, тъй като ускорява преноса на кислород до мозъка, елиминира токсините и подпомага цялостното възстановяване на организма.

baby-green-smootieсок от зелени зеленчуци и плодове

Той помага срещу дехидратация  и зарежда организма с витамини и минерали. Фибрите имат очистващо действие и абсорбират токсините. Освен всичко друго той е отлично средство да се разделите незабелязано с някой и друг излишен килограм.

supa-za-bebetaпилешка супа

Тя си е класика в жанра! Пилешката супа у отличен начин са възстановите водно-солевия баланс в  организма, освен че винаги има прекрасен вкус и аромат.

rp_Kotleti-ot-siomga-sus-sos-ot-4erveni-borovinki.jpgсьомга

Богата на омега-3 мастни киселини и витамини, които ще премахнат симптомите на лошо храносмилане и главоболие. За тази храна се твърди, че е идеално средство за подобряване на настроението и елиминиране на раздразнителността и нервността.

източник: AdMe.ru

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,912 преглеждания

Comments are closed.