Детска книжка с рецепти „Симо и приятели за сандвичите“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1

На специален предколеден пикник популярният радиоводещ Симо Колев представи книжката с рецепти за деца „Симо и приятели за сандвичите“. Компактното издание съдържа разнообразни идеи за това как малчуганите могат бързо и лесно да приготвят балансирани и здравословни сандвичи у дома.

По време на представянето на проекта „Симо и приятели за сандвичите“, на импровизиран предколедколеден пикник, учениците от V клас от две столични училища – 19-то СУ „Елин Пелин“ и 51-во СУ „Елисавета Багряна“, имаха възможността да приготвят сандвичи по своя собствена рецепта. Напътствани от известните шеф-готвачи Ивайло Петков, Пламен Крумов и Ани Радулова, те научиха как съвсем сами лесно могат да следват правилата за здравословно и балансирано хранене от книжката, а диетологът д-р Райна Стоянова сподели насоки и препоръки за балансирано хранене.

„Тези проекти са изключително важни, защото показват на децата как могат да се хранят здравословно и вкусно. Благодаря на Симо и на шеф-готвачите, които демонстрираха колко лесно и бързо може да се приготви ежедневно меню за всеки ученик!“, сподели Милена Дамянова, председател на парламентарната Комисия по образованието и науката.

Издаването на детската книжка с рецепти „Симо и приятели за сандвичите“ цели да постигне по-високо ниво на информираност, придобиване на знания и разбиране за балансираното хранене сред учениците и активното движение.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,732 преглеждания

Comments are closed.