• No categories

Бърз и лесен тутманик

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Необходими продукти за сместа:

  • 2 бр. яйца
  • 1 ч.ч. и 2 с.л. кисело мляко
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 2 ч.ч. брашно
  • 2/3 ч.ч. олио или друг вид мазнина
  • 1 и 1/2 ч.ч. сирене или кашкавал, а може и двете стига да се запази същата пропорция.

Необходими неща за печенето:

  • Тавичка за хляб, може и за кекс;
  • Хартия за печене, ако искате да излезе по-лесно и да не се ”мъчите” при миенето на тавата;
  • Алуминиево фолио, то се слага, за да не изгори, като не се маха по време на печенето, може последните 3-5 минути да го махнете, но и без да го махате се получава апетитна коричка.

20151008_130318Начин на приготвяне:
Всички продукти се слагат в подходящ съд и се разбъркват. Не е необходимо да се бъркат поотделно и последователността не е от голямо значение, само брашното трябва да е последно. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес и изсипете в тавичката, която предварително сте покрили с хартията за печене, след което я обвийте с алуминиевото фолио и сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180гр. за около 20-25 минути(ако фурната ви е по-слаба и виждате, че не е готов за това време, не с притеснявайте, печете докато коричката получи златист цвят и пробвайте с клечка все пак дали е готов). След като се изпече го завийте с кърпа и го оставете за час да изстине.

Рецептата е изпратена и изпробвана от Сибела Силянова!20151008_141358

20151008_141358

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

Етикети:

6,554 преглеждания

Comments are closed.