• Няма категории

Бретонски палачинки от елда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Bretonski pala4inki

Влажният и прохладен климат на Бретон е много подходящ за отглеждането на елда и вероятно затова палачинките от брашно от това растение, известни като galettes de blé noir, са толкова популярни в самобитния френски полуостров.

Необходими продукти за 4 порции:

за тестото:

250 мл прясно мляко
1 с. л. лимонов сок
1 яйце
350 мл вода
250 г брашно от елда
½ ч. л. сол
50 г масло

за пълнежа:

1 ч. ч. пресни или замразени горски плодове
2 с. л. конфитюр от малини
1 с. л. мента, ситно нарязана
пудра захар за поръсване
2 с. л. мед за гарниране

Начин на приготвяне:

1.Млякото се разбърква с лимоновия сок. Яйцето се разбива с млякото и водата. Сипва се брашното и солта и полученото рядко тесто се оставя да престои поне 2 часа.

2.Нагорещен тиган се намазва с масло и в него се сипва малък черпак от сместа. Изпичат се тънки палачинки. Намазват се с масло.

3.Плодовете се размразяват и се разбъркват с конфитюра и ментата.

4.Палачинките се подреждат в чиния и се поднасят с плодовия пълнеж, пудра захар и мед.


Рецептата е предоставена от: сп. Меню, http://www.menumag.bg/


Още от „Вкусно“:

Mafini-s-kim   Мъфини със сирене и ким

pesto   Песто

   Заквасване на мляко в 10 стъпки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,354 преглеждания

Comments are closed.