• Няма категории

Бонбони

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bonboni

Продукти: 2 чаени чаши брашно от нахут, 1/2 чаена чаша краве масло, 1 и 1/2 чаени чаши кафява захар, 1 супена лъжица смляно кашу, 1 супена лъжица смлени бадеми; какао за овалване.

Разтопете маслото и постепенно, при непрекъснато бъркане добавете брашното. Бъркайте, докато почувствате приятния аромат на препечено брашно. Отстранете от огъня и оставете сместа малко да се повтвърди. Добавете захарта и смлените ядки и омесете гладка смес. Оформяйте от нея топчета с големината на орех. Ако ви се струва, че сместа е твърде мека, добавете още малко брашно.

Овалвайте готовите бонбони в какао и ги подредете в купа. Вдигнете в хладилника да се стегнат.

 

Рецептите са от книгата „Нахут” – трета книга от новата поредица на Колхида Био кухня с автор Борислава Илиева.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,590 преглеждания

Comments are closed.