• No categories

Бисквити от киноа и ленено семе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

quinoa-rosemary-crackers

Продукти: 120 г микс от бяла и червена киноа, 60 г ленено семе, 1 чаена лъжичка сос Тамари, 30 мл зехтин, 30 г натрошени листа от нори.

Изплакнете киноата и я накиснете във вода за няколко часа, за да получите кълнове.

Накиснете лененото семе за една нощ във вода, за да се желира.
На другия ден го смесете със зехтина и соса Тамари в блендер и пюрирайте до гладка смес. Прехвърлете в купа и смесете с киноата и натрошените листа от нори. Разбъркайте до хомогенна маса.
Със супена лъжица разположете върху домакинска хартия купчинки от сместа с дебелина около 4-5 милиметра. Украсете по желание. Изсушете ги в тавичките на дехидратора или във фурна на най-ниската температура за около 8-10 часа. Съхранявайте ги в хартиени пликове.

 

рецептите са от книгата Киноа – супер храната на бъдещото”
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

7,495 преглеждания

Comments are closed.