• Няма категории

Био брашната – предимствата да печем и готвим с тях!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bio-brashna

Независимо какви диети спазват, каква религия изповядват и какви кулинарни предпочитания имат, хората в различните краища на света, ежедневно на трапезата си са имали хляб. В различните култури го наричат с различни имена, а начините на приготвяне, както и формите му, са най-разнообразни.

Брашното е един от основните хранителни продукти от древни времена, без които представата ни за бита и живота като цяло, не би била пълна. Различните житни култури са основен източник за приготвяне на разнообразни видове брашна, а те – основен компонент за приготвянето на всякакви видове хлябове и печива, без които никой от нас не би могъл да си представи ежедневието – в миналото, и в настоящето.

Има най-различни видове брашна в зависимост от състава им. В днешно време най-разпространените видове брашна са т.нар. бели брашна, от които напълно са отстранени зародишите и триците.

Друг вид брашна, които използваме масово в ежедневието, са брашната от твърда пшеница. Те са с високо съдържание на глутен. Повечето от тези брашна са обогатени с различни хранителни вещества, които губят качествата си по време на готвене. Това най-често са витамин В и калций. Белите брашна втасват лесно, когато към тях се прибавят различни видове дрожди. Печивата, приготвени от такива видове брашна са бели, пухкави и вкусни и затова често изкушаващи за очите.

С какво се отличават т.нар. био или органични брашна от изброените до тук?

Мнозина от нас все още скептично поглеждат към рафтовете с био продукти и често могат да се чуят коментари, че това са обикновени търговски трикове за по-високи продажби и печалби. Истината обаче е малко по-различна, защото това, което прави органичното брашно истинско органично, е свързано с начините, по които то е произведено и начините, по които са отгледани културите за него.

На първо място, за да е едно брашно „био“, то трябва да бъде сертифицирано като такова и да отговоря на стандартите за био производство. Такова брашно не трябва да съдържа изкуствени хранителни добавки, а семената за него трябва да са отгледани без пестициди, да не са използвани агенти за химическо ускоряване на зреенето и да няма генетично модифицирани съставки.

Тези изисквания обикновено се спазват сравнително стриктно от производителите, но въпреки това мнозина от нас все още имат някои колебания дали да използват био брашна и храни или не в ежедневието си. Вярно е, че истинско органично брашно с гарантиран произход е трудно да бъде намерено и често е няколко пъти по-скъпо от обикновеното брашно, но ползите от употребата му за здравето са безспорни.

Ако сте решили да използвате био брашна в ежедневието си, сега имате чудесната възможност да изберете БИО брашната на София Мел. Те са произведени от сертифицирани житни култури, които не са генно-модифицирани и са отгледани в съответствие с всички изисквания за биологично производство. В София Мел използват семена от жито, ръж и лимец, които се смилат в специализирана био мелница в Австрия. Тя отговоря на всички изисквания на ЕС за био продукти, а това гарантира истинския био произход на всички био брашна.

SofiaMel

Био брашната София Мел са 100% био продукти. Те са подходящи за приготвянето на разнообразни печива и са подходящи за здравословното ежедневно меню на цялото семейство – от най-малките, до най-възрастните, тъй като са произведени под стриктен контрол и с гарантирано високо качество.

Защо да изберем София Мел био брашна?

- Те са с гарантиран био произход.

- Не съдържат консерванти и изкуствени подобрители.

- Произведени са от био сертифицирани култури в Австрия.

- Био брашната на София Мел отговорят на изискванията на ЕС за био продукти.

- С тяхна помощ семейното меню е разнообразно, балансирано, полезно и вкусно.

- Намират се лесно в търговската мрежа и се предлагат в удобни за употреба пакети от 500 гр.

- Гамата на био брашната София Мел предлага три вида био брашна – пшенично, ръжено и брашно от лимец.

- Цената е достъпна за българския потребител.

Всеки избира сам с какво да се храни и как да се грижи за децата и семейството си, но едно е сигурно, приготвената у дома храна е несъмнено по-вкусна, и по-важно – по-полезна, защото е приготвена с любов и грижа за най-скъпите хора в живота ни!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

Етикети:

847 преглеждания

Comments are closed.