Безплатно обучение по разказване на истории

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

sun

Неслучайно приказките за безстрашни герои, които побеждават ужасни зверове и спасяват цели кралства се предават от уста на уста, от поколение на поколение. Също както и всички останали истории за мъдри магьосници, добри принцеси и какви ли не магически същества те вдъхновяват и изпълват с енергия и положителни емоции.

Искате ли и вие да вдъхновявате с историите си и да показвате, че хората имат силата да спасят планетата? Че всеки може. Че няма промяна, която е твърде малка.

На 28 юни от 17:30 в офиса на Greenpeace Bulgaria, на ул. „Кръстьо Сарафов“ №24, ще се проведе обучение по разказване на истории.

Обучението е подходящо за тези, които желаят да разказват как Слънцето, вятъра, водата и другите възобновяеми източници на енергия променят обкръжаващия ни свят.

Участието е безплатно, но изисква предварителна регистрация

Климатът на Земята се променя и един от основните източници на парникови газове, които водят до тази промяна, е производството на енергия — за електричество, за топлина, за транспорт. За да избегнем опасните последици ние трябва да трансформираме начина, по който произвеждаме енергията и самата енергийна система. Това означава да помогнем всяко домакинство, селище, общност, да произвеждат сами енергията си, вместо да зависят от големите замърсяващи тецове.

Обучението е съставено от няколко панела, в които ще научите:

*Как преходът към възобновяема енергия и либерална енергийна система влияе върху личната свобода на хората?

*Какво е разказване на истории (storytelling) и как това умение може да помогне за спасяването на въздуха, хората, природата, а защо не и цялата планета?

*Как да слушате активно и да откривате най-запомнящото се и интересно в разказите на другите?

*Как да пишете истории на другите хора с уважение към тях?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

525 преглеждания

Comments are closed.