• No categories

Банани фламбе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

banana-flambe

Ще ви е необходимо:

– 2 броя банани (или според броя на порциите)
– около 1,5 – 2 шепи стафиди
– Шепа ядки (по желание – например бадеми, лешници, орехи и т.н.)
– Няколко ч.л. ром
– 100 г. кафява захар
– ½ пакетче масло

Разрежете бананите по дължина. За тази цел е необходимо да се снабдите със здрави, неразмекнати банани и остър нож. Оваляйте добре бананите в захарта. Нека полепне по тях от всички страни. Сгорещете маслото и изпържете за минутки бананите в него. Добавете към бананите стафидите, предварително накиснати в малко ром за аромат. Захарта постепенно ще започне да се карамелизира. Щом това стане, долейте постепенно ром и фламбирайте бананите. След като сервирате, наръсете отгоре с ядки.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,620 преглеждания

Comments are closed.