• Няма категории

Банани фламбе

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

banana-flambe

Ще ви е необходимо:

- 2 броя банани (или според броя на порциите)
- около 1,5 – 2 шепи стафиди
- Шепа ядки (по желание – например бадеми, лешници, орехи и т.н.)
- Няколко ч.л. ром
- 100 г. кафява захар
- ½ пакетче масло

Разрежете бананите по дължина. За тази цел е необходимо да се снабдите със здрави, неразмекнати банани и остър нож. Оваляйте добре бананите в захарта. Нека полепне по тях от всички страни. Сгорещете маслото и изпържете за минутки бананите в него. Добавете към бананите стафидите, предварително накиснати в малко ром за аромат. Захарта постепенно ще започне да се карамелизира. Щом това стане, долейте постепенно ром и фламбирайте бананите. След като сервирате, наръсете отгоре с ядки.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

2,982 преглеждания

Comments are closed.