Атопичен дерматит – лечение без кортикостероиди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dexem-repair-cream
Атопичният дерматит е генетично обусловено заболяване с хроничен характер. В 80% от случаите на атопичен дерматит е налице нарушение на обмяната на наситените мастни киселини в организма, а проявата на заболяването става още в ранна кърмаческа възраст. Възможно е атопичният дерматит да претърпи обратно развитие между третата и осмата година на детето или през пубертета.

Основните симптоми на атопичния дерматит са кожни промени и алергични реакции, придружени от вторични инфекции.

Кожата при атопичния дерматит е суха, а понякога груба при допир. При съприкосновение с различни материи реагира по различен начин, но в повечето случаи с болезненост. Децата с атопичен дерматит нощем се отвиват, защото трудно понасят топлината и обичат да са голички. За децата с атопичен дерматит активните контакти са трудни, тъй като те лесно се заразяват с вирусни инфекции.

В различните възрасти при децата атопичният дерматит се изявява с различни симптоми. В кърмаческа и ранна детска възраст екземните промени обхващат предимно лицето, шията, гърдите, гърба и големите гънки. Бузките често са зачервени и изпръхнали. В детството екземните промени засягат предимно торса, шията и сгъвките на крайниците – китки, лакътни и коленни гъкни. В пубертета и при възрастните заболяването придобива по-локализирано и хронично развитие – тил, шия, китки, лакътни, коленни гънки. Понякога могат да се открият и увеличени лимфни възли около екзематозните участъци поради допълнително прибавена инфекция от разчесването.

Състоянието се характеризира със съпровождащ непрекъснат или със сърбеж с пристъпен характер. Пристъпите са най-силни през нощта, при затопляне и след изпотяване.

Някои алергизиращи храни  като шоколад, риба и морски дарове, яйца, ядки, пчелен мед, цитруси, ягоди, малини, мъхести плодове могат да влошат допълнително състоянието на кожата, затова менюто на децата с атопичен дерматит трябва да се подбира внимателно.  Децата с атопичен дерматит е добре да бъдат захранвани възможно най-късно, за да се намали риска от алергии.

При почти половината деца с атопичен дерматит се наблюдават и други алергични заболявания. Те са склонни да развиват бронхиална астма, алергичен риноконюнктивит, алергичен ларингит, увеличаване на третата сливица и кожни алергии.

Успешното лечение на атопичния дерматит изисква много време и търпение, както и особено внимание към факторите, които го провокират, а също и грижа за възникналите усложнения в хода на заболяването.

Често за вътрешно приложение се използват антихистаминови препарати или кортикостероиди, но вече има и друга възможност, която е с изключително добра поносимост в детска възраст. Това е продуктът Dexem repair cream, които се понасят отлично от детската кожа.  Dexem repair cream е иновативен продукт на растителна основа, който има отлична поносимост, благодарение на 2QR биоактивния комплекс. Той блокира патогенните микроорганизми, възстановява водно-липидния баланс на кожата и бързо овладява възпалението.

Кремът не съдържа кортикостероиди, което го прави още по-подходящ за малките деца, както и за продължително приложение. Dexem repair може да се комбинира с други продукти, тъй като активната му съставка, извлечена от Алое Барбаденсис няма нежелани лекарствени взаимодействия с други препарати.

Dexem repair cream има изключително бързо действие и не съдържа животински съставки, което съществено намалява риска от допълнително дразнене и алергия на кожата. Кремът Dexem repair е лесен за употреба, нанася се директно върху засегнатия участък на кожата, попива бързо и не се нуждае от превръзка. Той успокоява бързо зачервяванията по кожата и спира сърбежа, като наред с това предпазва от бактериални инфекции. Обострянията на атопичния дерматит също намаляват чувствително.

Dexem repair cream е подходящ за лечение на атопичен дерматит при бебета, малки деца и бременни и може да се прилага продължително време.

dexem-repair-cream-product 01

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,217 преглеждания

Comments are closed.