• No categories

Испанско лято с лимоново-прасковена сангрия вкъщи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

sangria

Повечето хора асоциират думата сангрия с червено вино, плодове и канела. Бялото вино Сангрия е лека и освежаваща напитка. Тя е чудесна алтернатива на по-тежкото червено вино и е изключително подходяща за топлите летни месеци.

Лимоново-прасковената сангрия добавя приятен аромат, без да се натрапва на плодовия вкус на виното.

Да я приготвим у дома:

 Нарежете портокали, лимони и лайм на тънки филийки и ги оставете настрана. Отрежете три филийки праскова, които също оставете настрана. Разполовете една праскова и махнете костилката.

Изсипете лимонада в една кана. Изстискайте сока от двете половини на прасковата и го изсипете в каната, като се стараете колкото се може повече да изстискате плода.

Прибавете захар в концентрираната смес и разбъркайте, докато се разтвори. Оставете за около 10 минути, докато захарта напълно се разтвори.

Сложете в каната две бутилки шардоне, а може да прибавите и ликьор от праскова. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Прибавете нарязаните парченца плодове и внимателно разбъркайте. 

Сложете каната в хладилника и я оставете там за поне 4 часа, а най-добре – за една нощ. Разбъркайте с дървена лъжица и точно преди сервиране – сложете малко сода. Може да сервирате, както с плодовете, така и без тях.

Aplausos!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

4,904 преглеждания

Comments are closed.