4 детски книги за уикенда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Това е рубрика, която стартира днес – „4 детски книги за уикенда. Обещаваме ви да ви я показваме всеки петък, да има винаги хубави детски книги, прекрасни истории и автори. Не ви обещаваме, че ще са винаги 4 (защото може да са 5 или 6). Но истински се надяваме да се превърнат в крилете, върху които децата ще полетят в света на книгите.

Ето нашите любими 4 книги тази седмица:


Моят първи картинен атлас на света

Възраст: 6-16

Книга от 18 страници с твърди корици, цветни, обемни илюстрации, подвижни елементи
Панорамни географски карти на континентите, подвижни елементи, многобройни забавни илюстрации и любопитни факти превръщат малките читатели в истински откриватели и пътешественици и им помагат да опознаят нашата планета.

Цена: 19.90 лв.


Приказки за злояди деца

От Красимир Дамянов

Цена:12 лв.

Приказки за злояди деца не са приказки за злояди деца. Те са приказки за разяждане, които се четат на (или от) злояди децана възраст от 6 до 14 години. Напълно безвредни и за останалите читатели, могат спокойно да бъдат използвани от родители. Както от любопитство какво мисли по въпроса едно бившо дете, така и докато чакат собствените им да се нахранят. Написани по рецептата «многолистна баница», авторът е предвидил за всички по нещичко, кой докъдето изчопли. Апетитът идва с четенето. Сам авторът на тази книга никога не го е губил. Kогато беше малък, съседите го наемаха да разяжда децата им. Някои от тях днес са влиятелни хора.

За автора:

„Най-добрият разказвач на 80-те се завръща с романа „Дневникът на една пеперуда” с гръм и трясък!…Той издаде само два сборника навремето „Защо няма бог” и „Дяволски нокът”, но в тях беше всичко, което търсехме в областта на разказа. Наред с големите ни разказвачи той беше истинският ни учител.”

Деян Енев, белетрист, завеждащ отдел Култура във в. Монитор на страниците на в. Телеграф


Коледа с малкия Никола

Рьоне Госини, Жан-Жак Семпе

Цена: 9.00 лв.

Издателство: Колибри

Нашето момче се завръща отново в словесния фойерверк на Госини, придружен от блестящите илюстрации на Семпе. Съучениците на малкия Николà са все тъй невероятно изобретателни и умопомрачително забавни. Тук е и съседът на семейството Бледюр, а отличникът Анян ще бъде изгонен от час, защото се е поддал на корупция! Ще станем свидетели на детския погром в една бръснарница, а любителите на ръгбито ще присъстват на игра, в която осем души се разпределят на два отбора по петнайсет… Както винаги ще падне голям смях!

 


Финдъс се изнася от къщата на Петсън

От Свен Норквист

Издателство: Фют

Цена: 3.50 лв.

На дядо Петсън му е дошло до гуша ¬ всяка сутрин в четири часа неговият котарак Финдъс започва да скача и го буди в ранни зори! Накрая котаракът се премества да живее в своя къща в двора, където може да скача колкото си иска. Но още същия ден Петсън и Финдъс откриват, че са много самотни един без друг…. Как ще свърши тази история?

Книгите от поредицата са преведени на 44 езика, продадени са над шест милиона екземпляра.

Удостоени са с големи международни награди. Историите за Петсън и неговото необикновено коте са адаптирани за телевизия, заснет е филм, играят се театрални спектакли.
• Невероятните бъркотии, които котарачето Финдъс забърква, забавляват децата и ги превръщат в заклети фенове на хубавата книга.
• Великолепните илюстрации доставят истинска наслада на децата с многобройните детайли и с фантастичната изобретателност на автора си.
• Веселите случки с Финдъс и Петсън развиват въображението и възпитават умения да се цени приятелството, привързаността между близките и грижата един за друг.

Вижте още:

art%20for%20chilfren  История на изкуството в приказки и игри

lay_bed_family  “Как да станем родители които играят?”

tetradka%20za%20prikazki-1  Тетрадка за приказки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

3,218 преглеждания

Comments are closed.