10 домашни раждания на знаменитости

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Забелязала съм обаче също, че знаменитостите в България често избират да родят със секцио. Дали защото се надяват по този начин да си запазят фигурата, защото са too posh to push или защото цезаровото сечение у нас е признак за висок социален статус… В чужбина има по-различна тенденция и като че ли домашното раждане е популярно сред известните жени. Представям ви един любопитен материал от http://mamanatural.com, преведен от Гергана Божинова.

Ако потърсите в Google „home birth“ ще установите, че техният брой започва да нараства като цяло, а в тази бройка се включват и доста известни жени, родили вкъщи. Вижте 10 от тях, като някои знаменитости може и да са изненада за вас:

1. Дженифър Конъли

jennifer_connely

Актрисата Дженифър Конъли (40), носителка на Оскар е родила третото си дете, момиченце на име Агнес вкъщи чрез планирано раждане във вода.

2. Рики Лейк

ricky lake

Mоже би някои от вас са гледали домашното раждане на актрисата Рики Лейк, която заснема раждането на сина си Оуен във нейния личен филм „Раждането като бизнес“. Филмът не е холивудска суета, а е смел и изключително вдъхновяващ.

3. Памела Андерсън

pamela anderson

Ражда и двете си момченца вкъщи, във вода, с помощта на две акушерки и тогавашния и съпруг Томи Лий.

4. Ерика Баду

erykah badu

Певицата е родила и трите си деца – Севън, Пумс и Мард, вкъщи. За своя опит с домашните раждания, тя казва: „Може би за някои домашното раждане е страшно, но ключът е подготовката. Когато майката е осъзнала, че ще има бебе, целият и живот – храненето й, настроението й, енергията й – трябва някак си да я подготви за раждането. След като се подготви, страхът никога няма да е част от нея. Ако очакваш успех и здраве, ти ще си заобиколена от тях.“

Статията продължава на следващата страница…

5. Алисън Ханигън

alyson hannigan

Aктрисата от „Американски пай“ ражда първото си дете Сатяна вкъщи, напълно естествено, без медикаменти и обезболяващи. За раждането, тя казва: „Да, бях с акушерка и дула. Имахме и опцията за лекар, но дори и той смяташе, че ще имам нужда от него само ако бъда трансферирана в болница – което за щастие не се наложи.“

6. Мая Рудолф 

maya rudolph

Звездата от „Saturday Night Live” ражда второто си дете Лусил вкъщи, без обаче и двете да очакват това 🙂 Мая описва преживяното като „малко страшно, но някак си страхотно“. Тя казва, че Лусил е излязла много бързо и „направо се е плъзнала в ръцете на баща си“.

7. Мария Бело 

maria bello

„Не мога да си представя да раждам в стерилна среда като болница“, казва актрисата. Затова, тя ражда в своето легло. И въпреки, че раждането продължава близо 24 часа, в разгара на разярила се гръмотевична буря, Мария заявява, че и следващия път би постъпила така.

8. Деми Мур 

demi moore

Има 3 деца, родени вкъщи точно през 3 години.

9. Мерил Стрийп 

meryl streep

През 1978 г актрисата се жени за скулптора Дон Гъмър. Стават родители на 4 деца, родени вкъщи.

10. Синди Крауфорд

ciny crawford 

Супермоделът ражда и двете си деца у дома, присъствието на мъжа си Ранди Гербер и 3 акушерки.

Ето какво казва тя за своя опит: „За последното си раждане не казах на никой, защото много хора са против домашното раждане и разказвар само ужасяващи истории. Дори съпругът ми първо попита: „Защо правим това? Нали имаме застраховка?“ Явно си е мислил, че раждам вкъщи, за да не давам пари. Но не.. моето раждане вкъщи беше абсолютно сюрреалистично.“

Искаме го или не знаменитостите диктуват модата и дават пример на цялото общество. Кога ли българска известна личност ще се похвали ако не с домашно, то поне с активно естествено раждане? 🙂

Статията е любезно предоставена от doula.bg

Прочетете още: 

c1c2785c551bad9b76529fd783d49f3f_big  Раждането като концерт за пиано и любов

afterbirth%20body  8-те най-големи промени в тялото след раждането

birth_moment  „Минусите“ на естественото раждане

little_big_nora  Един курс, седем различни раждания. Раждане 1. Гергана

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Раждане

4,868 преглеждания

Comments are closed.