Грижа за кожата на бременната жена

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

salve-crop

Един естествен домашен начин да се погрижим за кожата си по време на бремеността, да излекуваме или да се предпазим от появилите се стрии.

Тялото на бъдещата майка преминава през толкова бурни промени, че понякога дори съвършената природа не успява да изиграе идеално своята роля. Един от най-неприятните странични ефекти на иначе вълшебното „изтумбване“, са появата на стриите. Много жени загубват самочувствието си, заради този козметичен дефект. Според нас стриите, появяващи се през бремеността са само и единствено причина за гордост, гордост и пак гордост, но понеже обичаме здравето и се стремим да даваме повече информация за естествените начини да го запазим или върнем обратно, намерихме за вас една домашна рецепта за мехлем, който да ви предпази от появата на стрии или ако вече са се появили да ви помогне да ги заличите бързо.

Стриите се появяват най-вече по време на бремеността, защото тогава кожата на жената търпи най-сериозно разтягане, заради бързо нарастващия корем или качването на килограми за кратък период от време. Те представляват разкъсани колагенови структури. Появата на стриите зависи до голяма степен и от индивидуалните особености и еластичност на кожата на всеки човек. Някои жени никога не ги получават, докато при други и най-малките промени в килограмите могат са причина за появата им.

Лекаритe съветват бременните жени да поддържат балансирана диета, да се движат и да хидратират трялото си, защото здравословният живот е в пряка връзка със състоянието на кожата. Другият фактор е генетичото наследство. Ако сте предразположени към поява на стрии, храненето и движението сами по себе си няма да са достатъчни, за да запазите добрия вид на кожата си. Препоръчително е през този труден за тялото ви период да подхранвате кожата си. Ето защо ви предлагаме нашата лесна и напълно достъпна рецепта:

Лесен домашен мехлем против стрии

Време за приготвяне: 30 минути

Време за варене: 10 минути

Този лесен за приготвяне мехлем има успокояващо и подхранващо действие за кожата на порастващото коремче.

Съставки:

  • ¼ чаена чаша масло от карите
  • ¼ чаена чаша кокосово масло
  • 3 супени лъжици масло от кайсия (може да се замести с бадемово или масло от праскова)
  • 1 супена лъжица цвят от невен
  • ¼ супена лъжица изсушен джинджифил

Как се приготвя:

  1. Смесвате цветовете от невен и джинджифила с маслото от кайсия (бадем/праскова) в малък буркан.
  2. Варите всичко на водна баня 30 минути, като завиране на водата намалявате силата на огъна до минимум, за да се разтворят полезните съставки на продуктите в маслото.
  3. Прецеждате сместа през марля, за да отстраните билките, като целта е да съберете около 2 супени лъжици от маслото с вече сварените в него билки.
  4. Върнете кайсиевото (бадемово/прасковено) масло в буркана и добавете маслото от карите и кокосовото масло.
  5. Загрейте ги на водна баня до разтопяване на твърдото масло. След това ги отстранете от огъня и пресипете в малък и красив стъклен буркан.
  6. По желание можете да добавите и други етерични масла, които са съвместими с бремеността. Мажете кожата си с този мехлем още преди да се появят стриите, а ако вече ги имате, просто наблюдавайте успокояващото и лечебно въздействие на вашия домашен крем.

 

Снимка: mountainroseblog.com

Прочетете още:

eco_cosmetics  4 начина да отгледате естествено бебе

http://www.purvite7.bg/files/grija%20za%20kojata%20prez%20bremennostta%20(2).jpg  Грижа за кожата през бременността

grija-za-kojata---1  Грижа за кожата на порасналото дете

girl-bath  Колко точно зелена е зелената козметика?

61c76795ab3b22d15ab36581e631f8a4_big  Грижа за кожата на бебето

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,043 преглеждания

Comments are closed.