9 знака, че майчинството ти е дошло в повече

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Родителско изпушване. Случва се на всеки. Децата не са приети на градина, или ходят на училище, но следобед са вкъщи с вас, защото сте преценили, че можете да ги занимавате по-добре и да се справите с домашните и ученето по-добре от занималнята. Не сте ги изпратили на гости при баба и дядо, защото смятате, че трябва вие да сте близо до тях през цялото време.

Ако сте попаднали в някоя от тези ситуации, значи родителството ви е дошло в повече. Ако не сте в подобна ситуация, но все пак сте родители, пак сте в рисковата група. Родителството е трудна роля. Имаме малко време за себе си и за любимия човек. Имаме много по-малко пари по банковата ни сметка. Но това ли са „симптомите“? По какво да разберем, че имаме нужда от почивка?


Време за лягане

Децата ви напоследък щуреят до 11 ч. вечер, само защото мисълта за дългата процедура по убеждаване, къпане, обличане на пижами и миене на зъби, ви се струва толкова ужасна, че нямате нищо против да оставите малките дяволи да правят кавото си искат, докато не капнат сами от умора. 


Вечерята

През последните две седмици, вашата семейна вечеря се изчерпва със спагети, спагети и, разбитра се,… спагети. И мисълта за приготвянето на соса ви се струва като труднопостижим връх, но все скалъпвате нещо. 


Отговарянето

Петгодишното ви дете ви изкрещява в лицето „Ти си лоша!“, а единственото, което можете да направите вие, е да изкрещите обратно „Не! Ти си лоша!“


Личния момент

След дългия и труден ден, единственото, от което имате нужда е да отворите нова кутия сладолед и да й видите дъното, или да унищожите скрития в шкафа шоколад – сама.


Маааааамооо!

Ето тази дума кара нервите ви да кипнат!


Разбитите ви мечти

Преди да имате деца сте се притеснявали, че единственото, което ще излезе от вас е да сте бедна художничка/писателка/собственичка на галерия, облечена с развлечени дрехи и разхождаща се по улиците на града, а единствената ви компания ще бъде вашата котка (може и две). Е, сега този едновремешен страх не ви звучи като лоша перспектива.


Децата

Понякога се хващате, че търсите в гугъл „Летен детски лагер за деца до 2 години“. 


Пътуванията

Само идеята да съберете багаж, да го товарите на колата и да тръгнете на път, прродължаващ повече от 30 минути ви изпраща в най-черните ви мисли. 


Работа

Ако сте работеща майка, значи понеделник е любимият ви ден. Чакате го от петък, а в неделя сте в неуправляема абстиненция. Ако нямате работа, значи първото нещо, което правите, след като включите компютъра е да прегледате сайтовете за обяви за работа. 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

12,547 преглеждания

Comments are closed.