• No categories

Как да си направим слинг

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Носенето на бебе в слинг или кенгуру е изключително удобство, когато ви се налага да пазарувате или да се придвижвате из тълпата. Когато детето ви стане на възраст между една и две години и детето започне да ходи само носенето на детето в слинг е добре за неговата безопасност. Забързаните хора обикновено не обръщат внимание на малките човечета, които „се мотаят в краката”.  Докато стоите на летището например детето, носено от мама или тате се чувства в безопасност и е щастливо.

1. За този слинг е нужен сравнително най-малко плат – 2,6 м. Начинът на връзване е подобен на този за правене на люлка за бебета. Единствената разлика е в начина на поставяне на детето във вече вързания плат.

Сгънете плата така че да е наполовина широк. По този начин след завръзването на плата ще се образува джоб, в който ще седи детето.

Провесете плата на едното си рамо, така че отворената част на прегънатото да е към рамото. Както при всички позиции на едно рамо, желателно е да редувате рамената, за да не се натоварва едното прекалено.

2. Завържете веднъж плата. Поставете възела пред рамото си (може и по-високо, отколкото е показано на снимката). Колкото по-високо е възелът, толкова по-дълбок ще е джобът.

3. Завържете още веднъж, така че да се оформи квадратен възел.

4. Наведете детето към рамото си (все едно че ще му помагате да се оригне) и го спуснете в образувалия се джоб.

5. Уверете се, че слингът обхваща детето от подмишниците до колената му, образувайки удобна седалка.

По-големите деца, които могат сами да държат главата си изправена, могат да бъдат носени с коремче, опряно в корема на майката, или на хълбок. Бебетата могат да бъдат носени облегнати или с корем към корема на майката, но платът да е издърпан така, че да обхваща главата.

 

Платът при рамото може да бъде разпрострян върху цялото рамо (както е показано на последната снимка) или да бъде носен както е показано на тази снимка.

 

 

6. Вариант – възелът може да е на гърба, така че оставащият плат ще виси отзад.

7. Ако възелът е на гърба, платът при рамото може да бъде обърнат с опакото навън, така че ръбът, който е бил към врата Ви, сега да е при горната част на ръката Ви. По този начин детето е по-близо до тялото Ви. Ако носите бебе в наклонена позиция, главата на бебето ще бъде по-високо.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,266 преглеждания

Comments are closed.