• No categories

Тарт с шунка, горчица и пресен лук

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

ham_mustard_tart

Този селски тарт със сигурност ще накара гостите ви да се върнат пак за късна закуска. Освен за брънч, е подходящ за лек обяд, пикник или следобедна закуска.

Продукти

1.        Брашно за точене

2.        300 г готово тесто за пай (продава се замразено в големите супермаркети)

3.        300 г пресни малки картофчета

4.        3 големи яйца от свободно отглеждани кокошки (или от баба на село)

 5.       125 мл готварска сметана

6.        100 г твърдо ронливо сирене (тип пармезан, чеширко сирене…), настъргано

7.        2 супени лъжици пълнозърнеста горчица

8.        6 големи парчета тънко нарязана свинска шунка

9.        Връзка пресен лук, срязан на половина по дължина и на едри парчета. Може и на цели половини.

Приготвяне

1. Загрейте фурната на 200°C. Вземете правоъгълна тава за пай 23/23 см или кръгла (23 см диаметър), 4 см дълбока. На леко набрашнена повърхност сложете тестото и го разточете на кръг или правоъгълник , като тестото трябва да е с по 5 см по-широко от рамките на съда. Поставете го внимателно във формата за печене, като го натиснете леко, за да прилепне по дъното, без да се разкъса. Изрежете тази част от тестото, която излиза извън съда. Набодете тестото на няколко места по дъното. Оставете го настрани за около 20 минути.

2. Междувременно поставете картофите в тиган и ги покрийте с хладка вода. Сложете ги на котлона да врат за около 15 минути, докато омекнат. Отцедете ги и ги оставете да се охладят.

3. Поставете върху тестото хартия за печене и оформете добре ъгълчетата, за да пасне добре към тестото. Затиснете с бобени зърна (или някакви други зърна за тежест) и печете така 15 минути. Извадете изпеченото тесто от фурната и изчакайте да изстине за малко преди да махнете хартията с бобените зърна.

4. Нарежете картофите на филийки по 1/2 см и ги подредете с леко застъпване на върху изпечения пай. Разбъркайте яйцата, сметаната, сиренето, и горчицата в купа и ги подпртавете със сол и пипер на вкус. Подредете шунката върху картофите и зеления лук и залейте всичко с разбитата яйчна смес. Печете тарта във фурна за около 15 минути, докато заливката се сгъсти, но не напълно (тя ще се втвърди допълнително в последствие). Изчакайте да изстина за около 15 минути, после нарежете тарта и го сервирайте!


Подобни рецепти: 

buckwheat_pancakes   Палачинки от елда

beef_pies   Телешки пай с картофи

baked_eggs_avocadoes   Печени яйца в лодки от авокадо

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

2,836 преглеждания

Comments are closed.