• No categories

Мус с шоколад и крема сирене

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shokoladov-mus

Необходими продукти:

– 200 гр. крема сирене (изберете такова с по-гладка консистенция)
– 500 мл. сладкарска сметана
– 25 гр. масло
– 150 гр. готварски шоколад

Начин на приготвяне:

1. Натрошете шоколада на парчета и разтопете на водна баня заедно с маслото. Оставете настрани да се охлади.

2. Разбийте добре крема сиренето (ако предпочитате с малко пудра захар). Добавяйте на части шоколада, като не спирате да бъркате.


3. Разбийте сметаната на пухкав крем и внимателно разбъркайте с шоколадовата смес, която трябва да е много добре охладена.


4. Разпределете в купички и сервирайте.


Вкусна идея: Мусът може да бъде поднесен, украсен с пресни плодове, настъргана портокалова коричка или стружки шоколад. Също така може да го използвате и като крем за торта.


Още от Вкусно:

Gubi-s-oriz   Гъби с ориз

   Крем супа от грах с шунка

pulnen luk   Пълнен лук

rulo sys sirene   Руло със сирене

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

10,269 преглеждания

Comments are closed.