• No categories

Безглутенов сладкиш с ябълки и бадеми

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

gluten-free_apple_cake

Предлагаме ви един елегантен и сочен ябълков сладкиш. Нарязан на тънки резени, ефирно поръсен с пудра захар, той е идеалната половинка на чаша ароматен чай.

Необходими продукти:

– 3 твърди ябълки, обелени и нарязани на дребно
– сокът от един лимон
– 300 гр захар
– 8 яйца
– 325 г смлени бадеми
– ½ ч.л. бадемова есенция
– 50 гр филирани бадеми
– пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Сложете ябълките в подходящ тиган, заедно с половината лимонов сок и 2 с.л. от захарта. Оставете да заври, покрийте и гответе на ниска температура, около 7-9 минути или докато ябълките омекнат достатъчно, за да може да се намачкат грубо с вилица. Не ги правете съвсем на пюре, нека има малки парченца. Оставете да се охлади.

2. Разбийте до гладко яйцата, смлените бадеми, есенцията, останалата захар и 1 с.л. от лимоновия сок. Добавете ябълковото пюре и разбъркайте добре с лъжица.


3. Намазнете дъното и стените на тава (25 см диаметър), изсипете сместа и поръсете с филираните бадеми.


4. Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 40 минути или докато извадите сухо дървено шишче. Ако видите, че е много покафеняла горната коричка, а още не е готов кекса, може да покриете с алуминиево фолио и да допечете.


5. Оставете леко да изстине, преди да го извадите от формата. Може да сервирате сладкиша топъл или съвсем охладен, поръсен с пудра захар.


Още рецепти:

   Разядка със синьо сирене

   3 рецепти за зеленчукови кюфтенца

   Капкейк с круша и карамел


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,004 преглеждания

Comments are closed.