6 начина да увековечим бременността си

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Деветте месеца бременност изглеждат сякаш безкрайни, от момента, в който видим двете чертички на теста. Днес, не е нужно да чакаме 8 или 10 седмици, за да се проявят първите симптоми, тестовете потвърждават подозренията и надеждите ни много по-рано. Това може да направи пътешествието да изглежда още по-дълго.

Докато коремът ни расте, докато страдаме от сутрешно неразположение, правим планове и се вълнуваме, чакайки новото попълнение в семейството, ви предлагаме няколко идеи как да запазите спомени от този чудесен период. 


Пишете

Ако за последно сте си водили дневник в тийнейджърските години, сега е точният момент да започнете отново. Една красива тетрадка с твърди корици, ви дава възможност да за записвате по всяко време, когато имате желание: докато закусвате, в леглото или в докато чакате за преглед. Взимането на дневника в ръце е действие, което само по себе си е специално, защото се докосваш до нещо, много важно за теб, нещо, което вече разтапя сърцето ти.

Освен записките, в него може да залепите разпечатките от видеозона, може да направите специално „пликче”, в което да приберете теста за бременност или неща, които са ви били много скъпи, през този период.

Ако писането на ръка, не ви е приятно, сега в Интернет има безброй възможности да си водите записките онлайн, може да си направите блог или да ползвате готови шаблони.   


Кажи „Зелеее!”

Правете месечни снимки на растящия си корем. Започнете още в самото начало или колкото се може по-рано. Вярно е, че в 8-мата седмица няма много още какво да се види от корема, но когато бременността ви стигне последните месеци, ще е забавно да видите от къде сте тръгнали и къде стигнахте.

Ето няколко насоки: Бъдете последователни. Заставайте на едно и също място и заемайте една и съща или подобна поза. Носете едни и същи дрехи. Изберете си такива, като долнище на анцуг и тениска, например, които ще ви стават през цялото време. И така, колкото по-последователни сте, толкова по-добре ще си личат промените след това.

Готовите снимки може също да ги прилагате в дневника или да си направите забавен колаж.


Студийни снимки

Разбира се, вие имате фотоапарат, с който си правите снимките на бременното коремче, но една професионален фотограф, ще направи истински красиви и романтични снимки, които ще покажат бременността в цялата й прелест,  женственост и сексапил (защо не!).

Поговорете с партньора си или с другите си деца, ако имате такива, дали биха искали да се включат и те. Нежна бяла рокля, с тънки презрамки или изобщо без или просто голямо парче ефирен плат и черен фон за снимките, би изглеждало наистина прекрасно. Целувката на братчето или сестричката по коремчето на мама е истински мил и докосващ момент. А ръцете на таткото, обгърнали корема ви, говорят за любов и привързаност.

Най-добре е да направите студийните си снимки към края на бременността, когато коремчето ви вече ще е достатъчно пораснало, но все пак не чакайте и твърде много. 


Отливка на коремчето

Красиво оцветената гипсова отливка става все по-популярен метод да запазим спомена от 9-те месеца бременност. Принципът е подобен на този, с който взимаме отпечатъци от бебешките крачета или ръчички. Същите фирми предлагат и комплекти за бременни.

Имайте предвид, че не трябва да го правите сами, въпреки че е лесно. Със сигурност ще имате нужда от още един чифт ръце, за да стане добре, а и все пакт от съображения за сигурност. Помолете таткото да ви помогне или път поканете приятелки, направете си парти и се поизцапайте. След като изсъхне добре, проявете малко въображение и оцветете отливката.


Оцвети коремчето

Жените, все повече искаме да демонстрираме и свободно да показваме бременния си корем. Рисунките по тази част на тялото са един забавен начин да го направим, било то вкъщи или навън. Може да помолите някой да ви го нарисува или път да се пробвате сами. И в двата случая не забравяйте да си направите снимки.

Може да използвате къна (Хена), от тези, с които правят временните татуировки или със специални боички за лице и тяло, които се нанасят лесно и се изчистват веднага. Ако използвате къна, особено през лятото, когато коремът ви е изложен на слънце, имайте предвид, че когато боята падне, може да остави отпечатък, заради тена, който сте хванали.

С боичките е по-лесно, а и по-забавно, особено ако вече имате едно-две деца. Направете си чаша чай, седнете удобно на стола и се оставете в ръцете на малките художници.


Направете си възглавничка

Е, най-накрая 9-те месеца са свършили или поне са почти към края си. Вземете любимата си блуза, пуловер или тениска, които сте носили през бременността, шевната машина и малко неща за пълнеж. Превърнете блузата си във възглавничка – квадратна, кръгла или просто я напълнете и зашийте, така както си е с ръкавите. Това е страхотен и мил спомен. Може след това да я подарите на детето си. Правете го при всяка бременност и така децата ви ще си имат свои собствени и наистина много лични възглавнички.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,706 преглеждания

Comments are closed.