• No categories

Лимонов мус

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

limonov mus

Сезонът на жегите наближава с пълна сила. Макар, че слънцето не пари толкова жарко и времето не е особено подходящо за море, то напомня за себе си. През деня се сменят поне 2 сезона – лято с пролет и обратно. С тези дъждове, не можем много да разбереш дали сме на екватора или в Източна Европа. Днес ще ви предложим един много лесен и бърз десерт, подходящ за жегите. Не слагайте много лимонов сок, за да не стане прекалено силен вкусът. Ако пък сте любители на киселичкото, ще ви допадне с повече лимонов сок – например 90 мл. Сложете и ягоди, череши, ако имате в наличност.

Продукти:

4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци

ситно настъргана кора на 2 лимона

60 мл. прясно изцеден лимонов сок

185 гр. пудра захар

80 гр. меко масло, на парчета

 

Порции:

4 порции

 

Време:

Приготвяне 25 минути

 

Приготвяне:

Сложете лимоновата кора, лимоновия сок, захарта и жълтъците на водна баня и бъркайте постоянно. Изчакайте водата на долни я съд да заври добре и с ръчна бъркалка бъркайте постоянно, за да се надигне сместа. Получава се нежна и кремообразна пяна. Бъркайте докато сместа се сгъсти, някъде около 10 минути.

Оставете да се охлади настрана. Добавете размекнатото на кубчета масло и разбъркайте. В отделна купа разбийте белтъците на сняг. Добавете ги съм лимоновата смес. С помощта на лъжица смесете едната и другата част. Мусът ви е готов!

produkti

Можете да го използвате като лек крем и да го хапвате ей така. По ваше желание го гарнирайте с ягоди, банани или каквито сезонни плодове имате. Аз лично го препочитам с ягоди. Ако имате и топка ванилов сладолед, се връзва идеално и с него. Мусът става много лек и въздушен, топи се в устата.

 limonov mus

 

По рецепта на Дани Динева

http://cooks-and-bakes.com/

Обратно към Седемте рецепти на Дани

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

5,771 преглеждания

Comments are closed.