5 забавни игри с кашони

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Понякога най-простите неща могат за дълго да ангажират вниманието на детето. Ние често изхвърляме картонените кутии и кашони, без дори да им дадем втори шанс. Следващият път не ги пращайте в кофата. Вместо това направете нещо забавно с децата си.

Кашоните могат да се превърнат в редица фантастични неща за малчуганите – от крепост до образователна игра за най-малките.

Направете си крепост

Няколко кашона с различни размери и форма са всичко, което е нужно, за да бъдат децата ви заети по цял ден. Оставете ги да ги трупат, един върху друг, да строят огради, кули, заграждения. Ако децата са по-големи, а и с ваша помощ изрежете бойници, прозорци, врата. Не по-малко голям кеф за тях ще бъде след това да го развалят и да започнат отново.

Истински картонен град

С една купчина кашони или картонени кутии, няколко парчета плат и боички може да си направите цял собствен град, пълен с къщи, блокове, пазар, магазини, поща и каквито искате други сгради. С различни други играчки може да попълните улиците и сградите – наредете коли, животни (в града сигурно има и зоопарк, защо не), хора… разиграйте различни приказки и истории.

Кутия за сортиране на форми

Всички сме виждали тези пластмасови играчки, с изрязани триъгълни, кръгли, квадратни дупки, в които детето трябва да пъхне съответната по форма част. Сега може да си направите по-голяма такава кутия, с каквито и колкото искате форми. Изберете си кашонче, облепете го с тиксо, за да не се отваря и очертайте формите. Добре е да използвате някакви инструменти за чертане, за да бъдат точни и правилни линиите. Изрежете ги с макетен нож. Изрисувайте кутията или я украсете с цветна хартия, както ви харесва. И вашият сортировач е готов.

Направете си диорама

Това би се харесало на по-големите деца, когато вече могат да си я правят сами, но също така това е идеално забавление за всички от семейството.

Диорамата представлява умален триизмерен макет на реално съществуваща местност, исторически момент или сцена. Вие може да си направите на всичко което ви хрумне – от риби и морски животни в океана, планетите и звездите в космоса, праисторическите времена с динозаврите, до сцена от любимата приказка на детето. 

Къща за игра

Един голям кашон е идеален за да се направите къща за игра на детето си. Отидете до близкия мебелен магазин или магазин за бяла техника и попитайте за свободен голям кашон. Един по-малък, може да използвате за да направите покрив и други детайли. Проектът може да е по-сложен или по-опростен, както ви харесва и в зависимост от материалите, с които разполагате. Изрежете й прозорци и врата, боядисайте я, декорирайте я с различни платове и материи.

Ако не намерите достатъчно голям кашон, може да направите умален вариант за кукленска къща на дъщеричката си или пък страхотен многоетажен гараж или замък за войниците на малкия си син.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

12,083 преглеждания

Comments are closed.