10 неща, които най-много ще ни липсват, когато детето порасне

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Може понякога мъничко (наистина съвсем мъничко) да се оплакваме от децата си. Но когато имаш малък човек вкъщи, а понякога и двама-трима, това е неизбежно, нали така?

Но всъщност ние безумно обичаме децата си. Всяка една частичка от тях. И понеже растат толкова бързо и сладкият период, докато са все още малки, минава светкавично, ние забравяме какво е било.

Но има някои неща, които винаги ще помним и които ще ни липсват толкова много, когато вече бъдат големи момичета и момчета.

Всеки родител, разбира се, има своя класация, но ето една, с която вероятно ще се съгласите.


Бебешката коса

През първите месеци до навършването на годинка, бебешката коса се променя – става по-гъста, по-дебела, потъмнява. Достатъчно трудно е да отрежем първите къдрици, а само след няколко месеца, цялата тази пухкава и мека прелест вече няма да бъде същата.


Детското коремче

Чудното, закръглено коремче, създадено само за целувки и което така обичаме, скоро ще стане плоско и издължено.


Пухкавите бузки

Тези вкусни, сладки подутинки от двете страни на лицето, постепенно ще се стопят и изчезнат.


Гривничките по крачетата

От цялото тичане и щуреене наоколо, тези така приятни за пощипване крачета, ще бъдат на разположение единствено на снимка. 


Първите обувчици

Тези миниатюрни прелестни пантофки ще омалеят буквално за минути. Грижливо ще ги приберем в дъното на гардероба. След пет години ще ги извадим с умиление и ще се чудим, как изобщо са могли да станат на някого. 


Целувките-милувките

Множеството истински целувки и прегръдки от детето, което няма друго на дневен ред, освен това да обича мама и татко.


Смехът

Няма друг смях като този на малките деца.


Кривата на познанието

Да гледаш как малкият човек проумява как работят нещата около него, е дяволски забавно. Простотата на това да се научиш как да дърпаш играчка на колелца или за първи път да намацаш празен лист, е нещо, което никога няма да преживееш отново.


Патешката походка

Клатушкащата се походка на дете, което току-що е проходило е така забавна и така за кратко. Дали успяхме да я заснемем на филмче?


Откриването на нови неща

Незабравимо е да гледаме детето си, докато то открива света около себе си. Реакциите му, когато за първи път вижда мравка или кон, опитва нова храна или стъпва на пясъка, където се плискат вълните…


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

12,326 преглеждания

Comments are closed.