7 забавни занимания с татко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Татковците често не са сигурни как да забавляват детето, когато мама я няма. Затова ви предлагаме 7 лесни и приятни игри и занимания, които татко може да практикува с малчугана.

Спорт

Спортът е полезен и за татко, и за детето, така че забавлението с любим спорт е добра алтернатива. Намерете това, което се харесва и на двамата, за да е хем полезно, хем забавно.

Правете снимки

Татковците обикновено са на „ти” с техниката, затова правенето на забавни снимки и същевременно обучението по боравенето с фотоапарат са чудесен начин да се забавлявате заедно, но и да научите детето на нещо ново.

Гледайте филми

За да покажете нещо ново на детето и да разширите интересите му, вместо да пускате обичайните анимационни филми, посветете малко време на образователни канали – за животни, история, лов и риболов, готвене и т.н. Децата обожават особено много животни и всичко, свързано с тях.

Пуснете хвърчило

Това е класическо занимание, което всички деца обожават. Притежава предимството, че сте на свеж въздух и сред природата.

Шах, табла, карти

Всички мисловни игри по един или друг начин стимулират мозъчната дейност и активност. Прекрасни игри, на които можете да научите детето си са шах, табла, карти. Съобразете играта с възрастта на малчугана.

Работа из вкъщи

Поправянето на различни неща из къщата или ремонтирането на някоя стая или вещ са истинско забавление за децата, дори и за момиченцата. Покажете на малчугана някои базови умения – сменете крушка, забийте пирон, боядисайте стена или сглобете маса.

Изненада за мама

Какво по-хубаво от това да изненадате заедно мама. Дайте на детето си възможността то да измисли характера на изненадата, вие само му помогнете в изпълнението.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

10,415 преглеждания

Comments are closed.