Детски игри с вода

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Всеки родител знае колко верен помощник в отглеждането на детето са забавните детски занимания и игри. Те са весели, но същевременно образователни и развиващи мозъчната дейност на малчуганите. За да им се харесат, те трябва да са лесни, но не и да омръзват бързо. Безценно е да задържим вниманието на детенцето си върху нещо за по-дълго време. Именно затова ви предлагаме поредица от интересни и увличащи игри и занимания. Изберете тези, които най-много да допаднат на детето ви и на възрастовите и индивидуалните му особености.

В този материал ще се спрем на водните игри. Те са много забавни и интересни за всички възрасти – и за най-малките, и за по-големи деца. 


Езеро

Тази игра е подходяща и за по-малки, и за по-големи деца, защото може да се приспособи към възрастовите предпочитания.

Ще ви е нужно: Голям леген (надуваем басейн или домашната вана – за по-големи деца), хранителна боя или боя за яйца, плуващи във вода играчки по желание, саксии с растения или друга подходяща „горска” декорация.

Изсипете боите във водата, за да бъде детето по-заинтригувано от цветната вода. Сложете в нея играчките. Украсете периферията на коритото. Ако детето е малко, нека си играе извън него, ако е по-голямо – позволете му да влезе в басейна.


Вълшебната бутилка

Ще ви е нужно: Празна 2-литрова бутилка, вода, хранителна боя, олио или друга течна растителна мазнина.

Напълнете шишето с оцветена вода. Добавете олио. Разбъркайте. Балончетата мазнина ще плуват из водата, но няма да се оцветят в нейния цвят.


Игра с гъба

Ще ви е нужно: Кофа с вода, кухненска гъба, друг празен съд.

Покажете на детето как да потапя гъбата и да я просмуква с вода, която след това да изцежда в другия съд. Това занимание е много забавно за малчуганите, защото те се впечатляват от способността на гъбата да задържа течност.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Игри

10,938 преглеждания

Comments are closed.