• No categories

Наденички масала по индийски

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

nadenichki

Продукти: 800 г наденички, 5 глави кромид лук, 1 глава чесън, 4-5 домата (може и от консерва), 1/2 чаена лъжичка джинджифил, щипка кориандър, 1/2 чаена лъжичка кимион, 1/2 чаена лъжичка къри, 1/2 чаена лъжичка шафран, 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер, 1/2 чаена лъжичка червен пипер, 50 г сметана, 3 супени лъжици олио, сол.

Нарежете наденичките и ги задушете в олиото със ситно нарязаните лук и чесън и смления джинджифил. Когато месото побелее, добавете ситно нарязаните обелени домати и оставете ястието да къкри на тих огън около половин час, докато месото стане напълно готово. Добавете останалите подправки и сметаната и оставете на тих огън още 5 минути.

Поднесете със сварен ориз, поръсен със смлян джинджифил.


Рецептата е от книгата „Ароматни треви и сухи подправки” на

издателство Колхида
Автор:
Невяна Кънчева


 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

979 преглеждания

Comments are closed.