Защо родителите не разбират децата си?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


family

На този вид въпроси не може да се отговори толкова лесно. Въпросите свързани с отношенията на хората винаги са трудни. А когато става дума за отношенията дете-родител, нещата вече се задълбочават.

Умението да разбираш детето си е от изключително важно значение за родителите и е нещо, което много родители не умеят.

Първо, трябва да сме на ясно, че има много фактори, които влияят на психологичното и физиологично развитие на детето. Влиянията може да идват от обществото, от училище, от интернет, телевизия, семейството и близките. За да разбираме детето си, трябва да знаем какво и кой най-много му влияе.     

Едно от най-важните умения, които се изискват, за да разбирате вашия мъник, е в комуникацията, наблюденията и търпението. Ако нямате установена комуникация с детето си, която се позовава на доверие, ще ви бъде много по-трудно дори да опитате да го разберете. Защото ключът наистина е в разговорите, в доверието и търпението от ваша страна. Имайте доверие в детето си, в това което казва и в това, което прави. В противен случай, то ще обърне вниманието си към друг влиятелен човек в живота му, което може да доведе до това, то непрестанно да ви лъже и мами.     

Да си добър родител изисква много усилия и пълно отдаване. Трябва да сте строги, но не сурови, трябва да сте мили, но не меки, трябва да сте решителни, а не властни. С други думи, трябва да намерите точния баланс за отговорностите ви, които да служат за пример на детето ви.     

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Полезно

4,466 преглеждания

Comments are closed.