Как да се справим с лошото поведение

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

kids-bad-behaviour

Лошото поведение често е ефективен начин на детето, чрез който то привлича вниманието на родители си. Времето за конфликти, а именно сълзите и тръшкането, обикновено започва, когато детето ви е на 2-3 годинки.

Начинът на изразяване чрез положителен заряд се фокусира върху това какво да правим, отколкото върху това какво да не правим. Когато родителите използват този метод, те наблягат на това кое е подходящо, приемливо за детето, те служат като модел за добра комуникация. Детето иска да ги имитира и така намалявате вероятността детето да ви отговори по остър, неприемлив начин.

Когато децата разбират причината или обосновката за наложените ограничения, те са по-склонни да отстъпят и да изчакат. Също така, ако обяснявате на детето си защо са нужни тези ограничения, ще помогнете  на малките да ги приемат и да научат правилата на социалния живот.    

Златното правило за справяне с лошото поведение е бързата реакция. Трябва да действате веднага и да премахнете източника на тревога, независимо дали това е някоя играчка или нещо друго. В същото време отвлечете вниманието на детето ви с нещо друго. Единственото, което трябва да правите, е да сте последователни и да не се ядосвате. Така, детето ви ще разбере, че не му е позволено да се държи по такъв начин.

Лошото поведение се наказва по един или по друг начин. Не разбира се с физическо насилие, но се отразява по някакъв начин. В такъв случай, и доброто поведение трябва да бъде възнаградено. А най-добрата награда е вашето време, внимание и любов. Приказка за лека нощ, прегръдка, похвала – всичко това карат детето ви да се чувства специално и много обичано. А това е най-важното.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

27,607 преглеждания

Comments are closed.