Eстественото раждане

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pregnant-woman

Естественото раждане означава вагинално раждане без лекарства и медицински интервенции, като епидурална упойка, аналгетици или цезарово сечение. За много жени, обаче, без опит в раждането и без подходящата емоционална подкрепа, естественото раждане може да изглежда доста объркващо и плашещо.

Подкрепата на акушерка или дула се отразява благоприятно върху раждащата жена, като помага на раждането да се случва естествено. Много жени вярват, че с точната подкрепа и поощряване, раждането може да бъде далеч по-малко болезнено преживяване.

Ако планирате да раждате естествено и се надявате да избегнете лекарства и различни процедури, като епизиотомията, пригответе си план за раждането. Екипът, който ще ви изражда, както и хората, които ще имат отношение към този процес, трябва да са предварително запознати с него.  Запомнете, че въпреки че ще имате план за раждане и за вас ще е важно той да бъде спазен, не по-малко важно е да имате психическата готовност да проявите гъвкавост и да приемете предложена ви от лекарите интервенция, която намират за наложителна за доброто на вас и/ или вашето бебе.

Ако естественото раждане в някакъв момент се окаже, че поставя на риск вас или вашето бебе, приемете, че е нужно да се съобразите с вашия лекар или акушерка, за да намалите максимално риска. Опитайте да не чувствате разочарование, че бебето не се е родило точно според плана ви. Важното е, че бебето ви е добре, както и вие! Нищо не е по-важно от обичта, с която ще дарите бебето си.

moeto-estestveno-rajdane вижте още споделени истории за естествено раждане

Rajdane s dula   Моята дула Елена – причината да родя и да кърмя без притеснения

pregnant woman-field-1_64124194   За Кегел – упражненията

bremennost spane   Бременност и спането по гръб

grija za kojata prez bremennostta (2)   Грижа за кожата през бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,368 преглеждания

Comments are closed.