Печени тиквени купички (8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Това е чудесен начин да приучите бебето да се храни само или да се заинтересува от храната. Дайте му тиквената купичка и го оставете да дълбае само (разбира се, като го наблюдавате и когато смятате, че е готово за подобни приключения).

Продукти:

1 тиква (кръгла или продълговата)

2 с.л. ябълково пюре

Стафиди

Канела, джинджифил и индийско орехче (по желание)

Срежете тиквата на две половини. Изчистете от семките. Намажете вътрешната страна с масло или зехтин и добавете стафидите и ябълковото пюре. Добавете вода около 5 см. в дълбок тиган или тава. Сложете половините с лицето нагоре и печете на 200 С за 40 мин докато кожата се смъкне сама и тиквата омекне напълно.

Сервирайте заедно с кожата в самата тиквена „купичка”, особено за по-големите прохождащи бебета, или извадете „месото” и намачкайте заедно с останалите продукти.

Виж всички рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Актуално

793 преглеждания

Comments are closed.